Ethernet datakabel for tog, buss og bane

Stadig flere passasjerer krever økt komfort og sikkerhet om bord på tog, buss og bane. De forventer informasjon som ankomsttider, tilkoblingspunkter, multimedia-tjenester og ofte i tillegg Internett tilgang.
Basis for å gi denne informasjonen er blant annet hurtig signaloverføringen. Kabelprodusenten Belden, som forhandles av Jørgen Holmefjord AS i Norge, så tidlig behov for en kabel som kan overføre datasignalene raskt og presist uavhengig om omgivelsene er i bevegelse eller står stille. Belden har hatt mye suksess med høyhastighets datakabel for bygninger, en gigabit Ethernet datakabel. Nå er denne kabelen utviklet videre og spesielt tilpasset bruk for og på rullende enheter. Og på èn og samme kabel kan man sende signaler til utstyr for overvåking, opptak, styrings- og kontrollsystemer i tillegg til de datatjenester og kommunikasjonsnettverk som passasjerene ønsker.

Den nye jernbanegodkjente gigabit Ethernet datakablen, BE43800, ivaretar rask, pålitelig og forbedret systemytelse for rullende enheter som tog, buss og bane. Belden BE43800 er en halogenfri kategori 5e Ethernet kabel som oppfyller kravene i henhold til de gjeldende jernbaneindustristandardene. Denne spesialiserte datakabelen bidrar til sanntidsinformasjon for operatører og passasjerer både ombord og på terminaler og kontrollrom.

Daglig leder Jørgen Holmefjord opplyser at de utelukkende har god erfaring med Beldens kabel. - Siden firmaet ble etablert i 1984 har vi solgt milevis av datakabel fra Belden, sier Holmefjord. Han opplyser videre at produktet blir tilgjengelig i løpet av kort tid sammen med kontakter og annet nødvendig installasjonsmateriell. Etter at Belden kjøpte Hirshmann og Lumberg, er også kontaktmateriell tilpasset kabelen tilgjengelig på det norske markedet.

Kabelens egenskaper
Belden BE43800 er laget for å overføre Gigabit Ethernet nettverk i jernbane og annet rullende materiell. Det er en skjermet kategori 5e kabel med kappe av halogenfritt materiale. Den er god mekanisk og den har liten bøyradius slik at den er lett å forlegge der hvor det er trangt. Den klare temperaturer mellom -40 og + 90 grader C. Kabelen er installasjonsvennlig og tilpasset M12 kontakter, enten for montasje i felt eller som preterminert.

Imøtekommer krav i internasjonale jernbanestandarder
Belden BE43769 datakabel er designet og produsert i samsvar med følgende internasjonale jernbane standarder:

• EN 50155:2007 Jernbane
- Klasse TX (-40 ° C +85 ° C)
• EN / TS 45545-2:2009 Brannsikring av jernbanevogner
- Klasse R14
- IEC 60332-1-2
- IEC 60332-3-25 Cat D
- EN 50305:2002 pari. 9.1.1-EN 61034-2
- NF X70-100-1 og NF X70-100-2
• DIN 5510-2 Forebyggende brannvern i jernbanevogner
- Beskyttelse Nivå 1-4

For mer informasjon om Belden, besøk http://www.beldensolutions.com/

Jørgen Holmefjord AS holder til i Oslo nord og har landsdekkende distribusjon. For mer informasjon om Jørgen Holmefjord AS, se http://www.holmefjord.no/.

Prestisjepris til Siemens

Siemens Building Technologies er tildelt den prestisjetunge europeiske Frost & Sullivan Market Leadership Award 2013 for byggautomatiseringssystemet Siemens DESIGO.
Les mer

Problemfri kommunikasjon

ABBs IP grensesnittet IPS/S2.1 og IP routeren IPR/S2.1 kan begge brukes som grensesnitt for å koble seg til KNX-anlegget med PC, smarttelefon og nettbrett via trådløs router.
Les mer

Fjernstyr varmen

Ny Web App til Microtemp Sentralstyring. Nå kan du styre varmen fra smarttelefonen, nettbrettet eller PC'en din, også når du er borte fra hus eller hytte.
Les mer

Ny og kraftigere kontroller

Den nye BACnet kontrolleren type 750-831 fra Wago integrerer forskjellige kommunikasjonsprotokoller slik som for eksempel LON, DALI, KNX. Dette bidrar til å redusere i et byggs kommunikasjonsløsning.
Les mer