Siemens SAS Equinor crop

Sikkerhets- og automatiseringssystemer er selve hjernen til plattformene

Equinor har signert rammeavtale for sikkerhets- og automatiseringssystemer (SAS) med Siemens Energy

Sammen med Equinor skal Siemens Energy jobbe med å sikre høy oppetid, unngå produksjonsstopp, oppnå lavere kostnader, og ta i bruk grønnere løsninger. Avtalen ble signert i slutten av 2019, og gjelder både eksisterende felt der Siemens Energy er leverandør, samt mulig nye prosjekter.

Sikkerhets- og automatiseringssystemer er selve hjernen til plattformene, og er viktig for å sikre bærekraftige operasjoner på norsk og internasjonal sokkel. Avtalen dekker driftstøtte av systemer for daglig drift og sikrer kontinuerlig vedlikehold, endringer og oppgradering. Nye digitale løsninger og cybersikkerhet vil også bli en viktig del av systemene i årene som kommer.

- Olje og gassbransjen er i endring, og det blir viktig å ta i bruk nye løsninger. Vi er stolte av å få lov til å være med på denne utviklingen sammen med Equinor i mange år fremover, sier Bjørn Einar Brath, leder for Siemens Energy Offshore.

Avtalen inkluderer også en ny kompensasjonsmodell som belønner begge parter for sikre og effektive leveranser.

- Hvis vi i fellesskap lykkes med å redusere våre totale kostnader, vil det komme alle som er involvert i innsatsen til gode, sier Brath.

Avtalen består av i alt fire femårsperioder - én femårig hovedkontrakt samt tre opsjoner på fem år. Avtalen gjenspeiler et styrket samarbeid mellom Equinor og Siemens Energy der Siemens Energy skal tilby design- og ingeniørtjenester ved bruk av komponenter som er tilpasset for å jobbe sammen i en totalløsning. På denne måten kan Siemens Energy levere innovasjon, betydelige besparelser, forbedret planlegging til Equinor - i tide og med lavere risiko.

 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...