2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Obos og Hafslund dannet i 2022 solcelleselskapet Enny. Selskapet bistår borettslag og næringsbygg med planlegging, installasjon og drift av solcelleanlegg, og vil i løpet av 2024 ha levert rundt 20 solcelleanlegg.

Nå er det klart at selskapet inngår et digitaliseringssamarbeid med Sandefjord-bedriften Guard Automation. Målet er å forbedre drift og vedlikehold av solceller gjennom kontinuerlig overvåkning og smart bruk av driftsdata.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass et samarbeid med Guard. Det sikrer oss pålitelige driftsdata fra alle solcelleanlegg i sanntid uavhengig av solcelleleverandør. Digitaliseringen skaper store muligheter for smartere drift og energistyring, sier teknisk ansvarlig i Enny, Ørjan Bakkland.

Han legger til at selskapet har store ambisjoner for videre vekst, og at det ferske digitaliseringssamarbeidet med Guard er en viktig del av dette.

Smart drift gjør solproduksjonen mer lønnsom

Enkelt forklart vil samtlige solcelleanleggene fra Enny kobles opp mot den norsk-utviklede skyplattformen Guard Cloud. Det fungerer som et drift- og overvåkningssystem for Enny og deres kunder.

– Solproduksjonen overvåkes i sanntid og dataen presenteres i et brukervennlig «dashboard». Teknologien gjør det mulig å sammenligne produksjonen mot tidligere perioder, og predikere energiproduksjonen frem i tid. Skyplattformen kan nemlig hente data fra alle mulige kilder, eksempelvis værdata fra Meteorologisk Institutt og strømpriser fra Nord Pool, sier Hanne Torp Nilsen i Guard Automation.

Det støtter Bakkland i Enny:

– Hvis noe er galt, vil vi og kunden bli varslet slik at feilen kan rettes raskt. Og etter hvert vil vi bevege oss i retning av mer overvåking av tilstanden til solcelleanleggene, for å kunne løse utfordringer før de blir et reelt problem, sier han og fortsetter:

– Løsningen er et kjempeskritt for å forbedre drift og vedlikehold. Tidligere måtte vi forholde oss til en rekke ulike driftsverktøy, fremover blir alt samlet i Guard Cloud. Det vil spare oss for mye tid. I sum gjør denne digitaliseringen det mer lønnsomt å investere i solceller fordi vi kan drifte mye smartere, og få mer innsikt om den fornybare energiproduksjonen, sier Bakkland.

Han mener det er en stor fordel å samarbeide med en norsk aktør da det er lettere å utvikle løsningen i fellesskap, og gir trygghet om at dataen er lagret i Norge. Guard Automation bistår nær 40 prosent av norske kommuner med systemer for kritisk infrastruktur.

– Vi ser frem mot å samarbeide videre for å gjøre det enklere og mer lønnsomt å investere i solproduksjon, avslutter Torp Nilsen og Bakkland.

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).