Energilogger

IKM Instrutek AS presenterer en nyskapende energilogger som hjelper anleggsledere og profesjonelle elektrikere med å utvikle og implementere kostnadsbesparende strategier.
Den trefasede Fluke 1730-energiloggeren, er et nyskapende og brukervennlig verktøy med profesjonelle funksjoner for energiinnsamling. Fluke 1730 er banebrytende ved å gjøre det mulig for flere typer profesjonelle innen vedlikehold å samle inn energidata på en trygg måte, mens den tilhørende Fluke Energy Analyze-programvaren passer til alt fra analyse- og rapporteringsbehovene til anleggsleder til de avanserte analytiske behovene til elektroingeniører, forteller Arne Mellingsæter hos IKM Instrutek AS.

Selv godt drevne anlegg kan oppleve energitap, vanligvis gjennom ineffektivitet i utstyr eller systemer eller på grunn av drift på kostbare tidspunkter på dagen på strømforbruksplanen. Å oppdage disse tapene krever logging av energiforbruk over tid, hvor man bruker kostbare nettkvalitetsanalysatorer som betjenes av teknikere med avansert opplæring. Disse kostnads- og ferdighetsbarrierene har gjort energirevisjoner upraktisk for mange anlegg.

Fluke 1730-energiloggeren endrer dette. Et strømlinjeformet energiloggingsverktøy med en brukervennlig, nyskapende utforming, Fluke 1730 gjør at teknikerne kan laste inn undersøkelser og energilogginger rett fra esken. Resultatene gir anleggsledere den informasjon som er nødvendig for å identifisere og prioritere energibesparende prosjekter.

Den kompakte energiloggeren utfører nøkkelmålinger av spenning, strøm, effekt og effektfaktor for å identifisere områder med energitap. Alle målte verdier logges automatisk og kan vurderes under logging. Vanlige oppsettsfeil er utbedret gjennom rekonstruerte kabler, digital kontroll og autokorrigering av alle tilkoblinger samt en veiviser på skjermen for intervalloppsett. Den har den høyeste sikkerhetsstandarden i bransjen (600 V CAT IV/1000 V CAT III), kan drives direkte fra den målte kretsen, noe som eliminerer behovet for å finne et strømuttak, og har to USB-porter for rask nedlasting av data til datamaskiner eller standard minnepinner.

Data logget av 1730 kan importeres til Fluke Energy Analyze-programvaren for videre behandling og arkivering. Programvaren lar brukerne analysere energi- eller belastningsprofiler, hvor de også kan zoome inn og ut på detaljene, legge til kommentarer, bilder og annen informasjon til data, tilrettelegge forskjellige loggingsøkter, lage rapporter og eksportere målingsresultater avslutter Mellingsæter.

For mer informasjon se: http://www.ikm.no/ikm-instrutek

Prestisjepris til Siemens

Siemens Building Technologies er tildelt den prestisjetunge europeiske Frost & Sullivan Market Leadership Award 2013 for byggautomatiseringssystemet Siemens DESIGO.
Les mer

Problemfri kommunikasjon

ABBs IP grensesnittet IPS/S2.1 og IP routeren IPR/S2.1 kan begge brukes som grensesnitt for å koble seg til KNX-anlegget med PC, smarttelefon og nettbrett via trådløs router.
Les mer

Fjernstyr varmen

Ny Web App til Microtemp Sentralstyring. Nå kan du styre varmen fra smarttelefonen, nettbrettet eller PC'en din, også når du er borte fra hus eller hytte.
Les mer

Ny og kraftigere kontroller

Den nye BACnet kontrolleren type 750-831 fra Wago integrerer forskjellige kommunikasjonsprotokoller slik som for eksempel LON, DALI, KNX. Dette bidrar til å redusere i et byggs kommunikasjonsløsning.
Les mer