EH sikkerhet crop

Sikker tilgang til feltinstrumenter har høyeste prioritet for operatører

Endress+Hauser fastsetter sikkerhetsstandarder for Internett

IETF anbefaler SmartBlue CPace-protokollen for passordbeskyttet tilgang til instrumenter . Arbeidsgruppen for kryptografi innen IETF standardorganisasjonen (Internet Engineering Task Force) har valgt den Endress+Hauser-utviklede CPace-protokollen som anbefalt metode for bruk i Internett-standarder.

Etter å ha gjennomgått omfattende sikkerhetsanalyser kom CPace-protokollen ut som vinner av en konkurranse med bidrag fra utviklere fra flere velkjente selskaper.

Sikker tilgang til feltinstrumenter har høyeste prioritet for operatører i alle grener av prosessindustrien. Moderne anlegg inneholder hundrevis eller tusenvis av måle- og kontrollinstrumenter som oftere og oftere må være tilgjengelige eksternt. Disse feltinstrumenter må også installeres, kontrolleres eller vedlikeholdes regelmessig. Sikker passordbasert brukerautentisering spiller en særlig rolle i dag, særlig når enheter med digitalt grensesnitt er involvert. Sikker tilgang til feltinstrumenter har høyeste prioritet for operatører i alle grener av prosessindustrien. Moderne anlegg inneholder hundrevis eller tusenvis av måle- og kontrollinstrumenter som oftere og oftere må være tilgjengelige eksternt. Disse feltinstrumenter må også installeres, kontrolleres eller vedlikeholdes regelmessig. Sikker passordbasert brukerautentisering spiller en særlig rolle i dag, særlig når enheter med digitalt grensesnitt er involvert.

Sikkerhet med brukervennlige passordlengder

For å benytte Bluetooth-kommunikasjonsteknologi i industrimiljøer har sikkerhetseksperter hos Endress+Hauser identifisert et behov for ytterligere beskyttelse. Resultatet var utvikling av en løsning kalt CPace, som tilhører såkalte PAKE-metoder (passordautentisert nøkkelutveksling). CPace brukes blant annet med det tyske elektroniske ID-kortet som et middel for i høy grad å fjerne sammenhengen mellom kryptografisk sikkerhetsnivå og passordets lengde.

«Vi måtte lete internt for å finne en løsning for å etablere sikre tilkoblinger til instrumentene. Tidligere tilgjengelige metoder var uaktuelle fordi de gir et utilstrekkelig sikkerhetsnivå siden feltinstrumenter har begrenset behandlingsstrøm og lagringskapasitet. Passordkontroll ville betydd en påloggingsforsinkelse på minst to minutter,» forklarer dr. Bjørn Haase, prosjektleder i Endress+Hauser.

CPace gjør livet vanskelig for hackere

Sikkerheten i den PAKE-baserte løsningen med Bluetooth-teknologi fra Endress+Hauser ble tidligere verifiesrt i 2016 som en del av en analyse fra Fraunhofer-instituttet for anvendt og integrert sikkerhet (AISEC). Instituttet klassifiserte beskyttelsesnivået til Endress+Hausers sikkerhetslag, hvor kjernekomponenten anbefales brukt i Internett-miljøer, som «høy».

AuticNETIO-PowerPDU-4C-2020 crop

Prisgunstig fordelingsboks med energimåling og styring

Støtter 13 ulike protokoller som kan benyttes for måling og styring av uttatak

NETIO PowerPDU, som forhandles av Autic as, er smart fordelingsboks (PDU) med fire uttak som alle kan styres og måles individuelt. Enheten kan enkelt monteres i et 19’’ rack med tilhørende braketter. Monteringen krever ingen elektriker – både inntak og uttak er forsynt med standard FL kontakter.

les mer...
CEO_KUKA Nordic crop

Lederskifte for KUKA Nordic - digitalisering i fokus for den nye konsernsjefen

Det føles veldig inspirerende å lede selskapet i denne tiden

KUKA Nordic har gjort en utskiftning i stillingen som administrerende direktør. Tidligere salgssjef Joacim Lorentssontar et steg opp og tar over etter Jonas Glimdén - som igjen fortsetter innen KUKAs internasjonale organisasjon.

les mer...
EH_virtual_booth_1 crop

Besøk vår utstilling – rett fra din arbeidsplass

Den irtuelle stand er tilgjengelig døgnet rundt

Under denne pandemien er det svært begrenset hvor ofte vi kan møte noen ansikt til ansikt, og vi må unngå store folkegrupper. Dette har ført til at store handelsmesser og bransjebegivenheter har blitt avlyst i år. Endress+Hauser har derfor funnet en ny, fleksibel og informativ måte å bringe kundene nærmere produktene, løsningene og tjenestene på. En virtuell utstilling gjør det mulig.

les mer...
Siemens SW Four pillars of the Industrial IoT crop

Utnytte data for å kutt kostnader

Utnytte data for å kutte kostnader, forbedre ytelsen og øke produktiviteten

Den fjerde industrielle revolusjonen gjør produksjon raskere, smartere og slankere. Konseptet er kjent som Industry 4.0, og denne bølgen som går over fabrikkgulv, tar automatisering til et nytt nivå. Ved å bruke det industrielle tingenes internett (IoT) kan produsenter koble den fysiske verden med det digitale og ta full kontroll over systemer som aldri før.

les mer...