Eaton PowerXL DG1-1 crop

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

Eaton har dermed en integrert familie med automasjons- og driftskomponenter som kan kommunisere via PROFINET – fra den intelligente kablingsløsningen SmartWire-DT, NZM-effektbryterne og berøringspanelene i XV-serien, til PowerXL-produktfamilien.  

 

Med dette kan man skape et stabilt, sikkert og beskyttet nettverk for en rekke automasjons- og kontrollprosesser, og åpner for både horisontal og vertikal kommunikasjon fra produksjon til konsernledelse. 

 

PROFINET-kommunikasjonsgrensesnittet finnes for alle PowerXL-enhetene: fra den frekvenskontrollerte hurtigstarter DE1, den kompakte DC1 og DM1Pro til DA1 og DG1 frekvensomformer for mer krevende situasjoner. Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres via PROFINET med de integrerte kommunikasjonsgrensesnittene. 

Rapid Link 5 omformere er også tilgjengelig med et integrert PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. I tillegg til det doble portgrensesnittet, er PROFINET-modellene utstyrt med en inngang for en ekstern 24 V forsyningsspenning. Alternativt kan strømforsyningen også implementeres via enhetens 400 V forsyningsspenning. Alle systemfunksjoner og diagnosedata i Rapid Link 5 kan utføres eller leveres via PROFINET. 

PROFINET-kommunikasjonsstandarden åpner for rask dataoverføring for industrielle IT-prosesser via ethernetkobling, og kombinerer sanntidsegenskaper med TCP-/IP-kontakt. For eksempel kan du få direkte tilgang til enhetsdata fra hvor som helst i verden, og dermed legge til rette for en bedre vedlikeholdsprosedyre og detaljert diagnostikk. Standardisert trådløs teknologi kan også integreres uten å begrense funksjonaliteten på noen som helst måte. 

PROFINET er den ledende standarden innen industriell ethernet. Den etablerte teknologien støttes av mange produsenter, og sørger dermed for langsiktig tilgjengelighet og investeringssikkerhet. Grunnet stor åpenhet og enkel integrering i Industry 4.0-systemer, hjelper PROFINET også maskin- og systemintegratorer med å gjøre seg klare for den digitale overgangen. 

I tillegg til PROFINET-kommunikasjonsgrensesnittene, har Eatons PowerXL-frekvensomformere også det standardiserte PROFIdrive-grensesnittet. Denne applikasjonsorienterte profilen, som oppfyller kravene i IEC 61800-7, inneholder standardiserte PROFIBUS- og PROFINET-spesifikasjoner (syntaks og semantikk) for kommunikasjon mellom frekvensomformere og automasjonssystemer. Dette sørger for kommunikasjon på tvers av systemene, uten behov for dyre programvareendringer. 

 

FG Tech Messewand-BEx1-IP67 crop

Ta din installasjon til neste nivå med BEx1 IP67 IO-Modul

Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch

Eksterne I/O-systemer for prosesstekniske applikasjoner i eksplosjonsfarlige områder forenkler installasjonskonseptet betraktelig, dette medfører mindre installasjons-tid og kostnader. Sensorene og aktuatorene er ofte plassert i sone 1 og er delt inn i funksjonsgrupper i systemet. 

les mer...
Emerson Vangen

Emerson Automation Solutions øker staben

Jobben er hjelpe kunder med å velge riktig fra hele vår portefølje av måleutstyr

Olav Vangen har nylig tiltrådt stillingen som selger hos Emerson Automation Solutions. Det er hele instrumenteringsporteføljen, med løsninger, han har ansvaret for. Mye av oppmerksomheten vil være rettet mot produksjon av ny ren energi, som hydrogen og karbonfangst. Dette er prioriterte områder for Emerson.

les mer...
1169342765

Inngår partnerskapsavtale for bedre cybersikkerhet innen drift av digitaliserte anlegg

Bedre driftssikkerhet og økt tillit til digitalisering

Schneider Electric og BitSight inngår partnerskap for å styrke cybersikkerheten innen drift av digitale anlegg. Målet er i fellesskap å utvikle en helt ny teknologi - den første i verden i sitt slag. Den skal kunne identifisere cyberrisiko i systemer for operasjonell teknologi (OT) og få bedre trusseletterretning ved å identifisere feilkonfigurerte tilkoblede enheter.

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...