Eaton iPC crop

Eaton med nye, kraftige PC-er med berøringsskjerm for bruk i krevende industri- og prosessmiljøer

Energistyringsselskapet Eaton har lansert neste generasjons fleksible PC-er med berøringspaneler fra den populære XP500-serien – som lar brukerne utføre en rekke kontroll- og visualiseringsoppgaver. XP-504-serien består av kraftige industri-PC-er med et moderne, slankt design som gjør det enkelt å bruke dem effektivt for de mest krevende visualiserings- og kontrolloppgavene.

Den kraftige og energieffektive prosessoren Intel® x7-E3950 med fire kjerner, 1,6 GHz og 8 GB RAM, sørger for at PC-en kan brukes til mange ulike kontrolloppgaver. PC-ene er basert på Windows 10 IoT-operativsystemet og tilbyr en åpen plattform for en rekke programmer og kundespesifikke verktøy.

Forhåndsinstallerte programvarepakker – Galileo Open for gjennomføring av avansert visualisering eller Visual Designer som SCADA-løsning – forkorter prosjektets ledetid og forenkler igangkjøringen. I tillegg har brukerne stor fleksibilitet innen systemdesign siden industri-PC-ene XP-504 er tilgjengelige som både panel- og boks-PC med separat terminal.

Avhengig av versjon kan displayet monteres med en avstand på opptil 100 meter fra boks-PC-en. Enhetene har alle nødvendige godkjenninger og egner seg både til bruk i industri- og bygningsautomasjon, samt de mest krevende bruksområdene i prosessindustrien eller sjøfartssektoren.

Enhetene i XP-504-serien kommer med widescreen-skjermer på enten 10,1, 15,6 eller 21,5 tommer. De anti-reflekterende skjermene i sikkerhetsglass gir et krystallklart bilde, selv fra spisse vinkler. Den høye beskyttelsen foran (IP65; IP20 bak) gir enhetene et stort bruksområde i krevende industrimiljøer og i prosessindustrien.

Projisert kapasitiv berøringsteknologi lar deg bruke toppmoderne, intuitive multitouch-kontroller som ligner dem som brukes på smarttelefoner eller nettbrett. Brukere kan benytte funksjonsknappene på skjermen med flere fingre eller med begge hender. Kritiske funksjoner kan for eksempel bare aktiveres ved å trykke på flere knapper samtidig, noe som gjør systemet langt sikrere.

Med så mange muligheter gir XP-504-serien stor fleksibilitet i systemdesignet. Prosessorenheten er integrert i skjermen til panel-PC-en for å spare plass. Brukes en boks-PC med en separat terminal, er prosessorenheten trygt innkapslet i kontrollskapet, mens skjermen kan monteres med en avstand på opptil fem meter.

Videosignalet overføres via en skjermport eller HDMI-kabel, og berøringssignalene overføres via USB. For å dekke enda større avstander, har XP-504-serien en utvidelse for boks-PC-versjonen, i tillegg til en spesialterminal med integrert utvider som lar deg montere skjermen med en avstand på opptil 100 meter. Videosignalene i full HD og berøringssignalene overføres sammen via én nettverkskabel, noe som reduserer antall ledninger.

Siden enhetene har samme monteringsdimensjoner som den eldre XP-503-serien, kan du enkelt oppdatere et eksisterende opplegg med XP-504-serien. CE-, UL-, DNV- og ATEX-godkjenninger gjør at panel-PC-ene kan brukes på tvers av maskiner og systemer. Eaton-merkevaren garanterer at XP-504 vil være tilgjengelig i lang tid, så dette er en sikker investering for framtiden.

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...