Elfa oscillo crop

God kvalitet ogen kompakt design

Øker produktsortiment med nybegynner-oscilloskop

Et nytt produkt fra elektronikkdistributøren Elfa Distrelec er oscilloskopet HMO1002, som produsenten Rohde & Schwarz nå går inn i lavprissegmentet med.

Apparatet for blandede signaler er tilgjengelig med båndbredder på 50 MHz, 70 MHz og 100 MHz, og alle har en imponerende bølgeformoppdatering og vertikal sensitivitet. Med en lagringsdybde på 1 mpts jobber det uten vifte med en samplinghastighet på 1 gsa/s. Den målte aktuelle vertikale følsomheten er så høy som 1 mV/div.

HMO1002 har ikke bare god kvalitet, men også en kompakt design. Apparatet ble konstruert med hovedvekt på optimal brukervennlighet – med f.eks. et lettlest display som opptar mer enn 40 % av den totale størrelsen.

For kommunikasjon mellom embedded-systemer og omverdenen har apparatet integrert hardwarestøttet signaltrigging og dekoding med de vanligste protokollene I2C, SPI, UART, CAN og LIN.

Embedded-utviklere har i tillegg fordel av en prøvegenerator som genererer protokolltelegrammer med hastigheter opptil 50 Mbit/sek. Dette tillater fri programmering ikke bare av prefabrikerte meldinger for støttede serieprotokoller, men også av individuelle signalmønstre med en lengde opptil 2 Kbit pr. kanal.

www.elfaelektronikk.no

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.