ADV509A_EVA-crop

Advantech lanserer trådløse sensorer med LoRaWAN-teknologi for presis miljøovervåking

Advantech, en ledende leverandør av IoT-løsninger til industrien, har annonsert lanseringen av den innovative EVA-2000-serien, en ny serie med smarte, trådløse sensorer som benytter LoRaWAN-teknologi. Serien markerer et betydelig fremskritt innenfor industriell bruk av sensorer, med dataoverføring med stor rekkevidde i kombinasjon med eksepsjonell energieffektivitet. EVA-2000-serien består av diverse sensormodeller for alt fra temperatur til fuktighet og vannlekkasjer, og den er utviklet for krevende sektorer som industriell automatisering, utstyrsovervåking og miljøovervåking.

Sømløs, kostnadseffektiv og trådløs integrering

EVA-2000-seriens funksjonalitet er sentrert rundt evnen til å effektiv samle og sende data trådløst over lengre avstander, med energieffektiv LoRaWAN-teknologi med lang rekkevidde. Denne kapasiteten forsterkes ytterligere ved sensorenes eksepsjonelt lave energiforbruk, noe som skyldes de doble 3,6 V li-ion-batteriene med lang levetid. Det at sensorene er utviklet etter LoRaWAN-standardene, betyr ikke bare skalerbarhet og kostnadseffektivitet ved bruk av en rekke ulike enheter, men også enkel integrering i eksisterende systemer. I tillegg benytter alle enhetene i serien en innebygd antenne i en kompakt design, noe som legger til rette for fleksibel montering i mange ulike miljøer.

Strømmåler

Et av de mest fremtredende produktene i serien er EVA-2210, en trefasestrømmåler utstyrt med 3 stk. 75 A strømomformere. EVA-2210 kan måle strømstyrker på opptil 75 A i ulike typer utstyr som pumper, viftemotorer, kompressorer, datamaskiner og servere. EVA-2210 eliminerer behovet for omfattende kabling og gjør det betydelig enklere med energistyring av distribuerte enheter.

Temperatur- og fuktighetssensor

Modellene EVA-2310 og EVA-2311 gjør serien enda mer allsidig. EVA-2310 er en temperatur- og fuktighetssensor til overvåking av miljøer på kontorer og sykehus, i klasserom og i lagerbygg. 

Varmesonde

EVA-2311 benytter en PT1000 varmesonde med rundt hode. Den har 2 m kabel og IP67-klassifisering, noe som gjør den egnet til registrering av ekstreme temperaturer mellom -70 og 200 °C. 

Vannlekkasjesensor

Modellen EVA-2510 er en vannlekkasjesensor. Den brukes i kjøle- og vannbehandlingssystemer, der den registrerer potensielle problemer og varsler operatørene før de inntreffer. Slike sensorer er uunnværlige i industriprosesser som krever presise målinger av miljøparametere.

Alle produktene i EVA-2000-serien er sømløst kompatible med Advantech WISE-6610 industriell LoRaWAN-gateway, noe som tillater enkel fjernoppretting, synkronisering av kanalinnstillinger og justeringer av datahastigheten. Etter tilkobling kan applikasjonsinnstillinger som sykluser og terskler for dataoppdatering konfigureres via nedlastingskommandoer fra WISE-6610, noe som ytterligere effektiviserer overvåkings- og administrasjonsprosessen.

Siemens UNIBUSS crop

Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo

Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.

NVE oslo-2 crop

Scenarioer for økt kraftforbruk

NVE har anslått samlet kraftforbruk i Norge hvis alle tiltakene i Miljødirektoratets rapport Klimatiltak i Norge – kunnskapsgrunnlag 2024 gjennomføres. I rapporten Scenarioer for kraftmarkedet 2024 ser vi på hvordan det norske kraftmarkedet i 2030 og 2035 påvirkes av et høyere kraftforbruk.

KUKA_KMP_600P crop

Smart og rimelig AMR for trange rom

KUKA har nettopp lansert sin nye versjon av den autonome roboten KMP 600P, en rimelig AMR som gir sluttbrukeren ny konkurransekraft.

– Den lades induktivt mens den arbeider, noe som betyr at den kan arbeide mer eller mindre kontinuerlig, sier Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

Phoenix PLC sertifisert crop

PLCnext Control for sikker kommunikasjon sertifisert i henhold til IEC 61850 Ed. 2.1 og IEC 62351-3

PLCnext Control fra Phoenix Contact er nå også sertifisert av DNV i henhold til de internasjonale standardene IEC 61850 Ed. 2.1 og IEC 62351-3 for sikker kommunikasjon i energistyresystemer. Tidligere har kontrolleren blitt sertifisert som den første på markedet med et funksjonsomfang som tilsvarer IEC 62443 4-2 SL2.