ADV509A_EVA-crop

Advantech lanserer trådløse sensorer med LoRaWAN-teknologi for presis miljøovervåking

Advantech, en ledende leverandør av IoT-løsninger til industrien, har annonsert lanseringen av den innovative EVA-2000-serien, en ny serie med smarte, trådløse sensorer som benytter LoRaWAN-teknologi. Serien markerer et betydelig fremskritt innenfor industriell bruk av sensorer, med dataoverføring med stor rekkevidde i kombinasjon med eksepsjonell energieffektivitet. EVA-2000-serien består av diverse sensormodeller for alt fra temperatur til fuktighet og vannlekkasjer, og den er utviklet for krevende sektorer som industriell automatisering, utstyrsovervåking og miljøovervåking.

Sømløs, kostnadseffektiv og trådløs integrering

EVA-2000-seriens funksjonalitet er sentrert rundt evnen til å effektiv samle og sende data trådløst over lengre avstander, med energieffektiv LoRaWAN-teknologi med lang rekkevidde. Denne kapasiteten forsterkes ytterligere ved sensorenes eksepsjonelt lave energiforbruk, noe som skyldes de doble 3,6 V li-ion-batteriene med lang levetid. Det at sensorene er utviklet etter LoRaWAN-standardene, betyr ikke bare skalerbarhet og kostnadseffektivitet ved bruk av en rekke ulike enheter, men også enkel integrering i eksisterende systemer. I tillegg benytter alle enhetene i serien en innebygd antenne i en kompakt design, noe som legger til rette for fleksibel montering i mange ulike miljøer.

Strømmåler

Et av de mest fremtredende produktene i serien er EVA-2210, en trefasestrømmåler utstyrt med 3 stk. 75 A strømomformere. EVA-2210 kan måle strømstyrker på opptil 75 A i ulike typer utstyr som pumper, viftemotorer, kompressorer, datamaskiner og servere. EVA-2210 eliminerer behovet for omfattende kabling og gjør det betydelig enklere med energistyring av distribuerte enheter.

Temperatur- og fuktighetssensor

Modellene EVA-2310 og EVA-2311 gjør serien enda mer allsidig. EVA-2310 er en temperatur- og fuktighetssensor til overvåking av miljøer på kontorer og sykehus, i klasserom og i lagerbygg. 

Varmesonde

EVA-2311 benytter en PT1000 varmesonde med rundt hode. Den har 2 m kabel og IP67-klassifisering, noe som gjør den egnet til registrering av ekstreme temperaturer mellom -70 og 200 °C. 

Vannlekkasjesensor

Modellen EVA-2510 er en vannlekkasjesensor. Den brukes i kjøle- og vannbehandlingssystemer, der den registrerer potensielle problemer og varsler operatørene før de inntreffer. Slike sensorer er uunnværlige i industriprosesser som krever presise målinger av miljøparametere.

Alle produktene i EVA-2000-serien er sømløst kompatible med Advantech WISE-6610 industriell LoRaWAN-gateway, noe som tillater enkel fjernoppretting, synkronisering av kanalinnstillinger og justeringer av datahastigheten. Etter tilkobling kan applikasjonsinnstillinger som sykluser og terskler for dataoppdatering konfigureres via nedlastingskommandoer fra WISE-6610, noe som ytterligere effektiviserer overvåkings- og administrasjonsprosessen.

ABB UPS Fambilde (002) crop

Energi- og ressursstyring i en og samme løsning

ABB Ability™ Energy and Asset Manager er en toppmorderne skytjeneste som integrerer både energi- og ressursstyring i en og samme løsning. Via din tilgjengelige nettleser kan du og annet nøkkelpersonell få full oversikt over det elektriske systemet, hvor som helst og når som helst.

Tavle crop

Godkjent eltavleprodusent

Formålet til Tavleforeningen er at de skal arbeide for å skape en anerkjent og selvstendig tavlebransje. Det har foreningen systematisk arbeidet med i om lag 25 år, så lenge Tavleforenignen har eksistert. Nå er man kommet til en milepel i dette arbeide. Nå lanseres verifikasjonsordning for bedriftssertifisering av tavleprodusenter. Norsk Sertifisering AS, som er en nøytral tredjepart, har utviklet ordningen i samarbeid med Tavleforeningen.

Avinor fjernstyrt NTB crop

Avinor og Kongsberg Defence & Aerospace har signert avtale om syv nye fjernstyrte tårn

Tårnsenteret i Bodø fjernstyrer nå 11 tårn, og i mars 2025 vil de siste tårnene i Fase 1 i Remote Towers-Programmet settes i operativ drift fra tårnsenteret. Samtidig vil Remote Towers-systemet oppgraderes slik at hver arbeidsposisjon vil kunne operere inntil 3 lufthavner samtidig

Foredragsholdere

Foredrag du ikke må gå glipp av

Fra Eliaden 2024

Gikk du glipp av foredragene som ble holdt under Eliaden? Vi kan ikke hjelpe deg med med alle dessverre, men her er tre gode foredrag vi kan anbefale. Hver er de er på 20 - 25 minutter.