ADV509A_EVA-crop

Advantech lanserer trådløse sensorer med LoRaWAN-teknologi for presis miljøovervåking

Advantech, en ledende leverandør av IoT-løsninger til industrien, har annonsert lanseringen av den innovative EVA-2000-serien, en ny serie med smarte, trådløse sensorer som benytter LoRaWAN-teknologi. Serien markerer et betydelig fremskritt innenfor industriell bruk av sensorer, med dataoverføring med stor rekkevidde i kombinasjon med eksepsjonell energieffektivitet. EVA-2000-serien består av diverse sensormodeller for alt fra temperatur til fuktighet og vannlekkasjer, og den er utviklet for krevende sektorer som industriell automatisering, utstyrsovervåking og miljøovervåking.

Sømløs, kostnadseffektiv og trådløs integrering

EVA-2000-seriens funksjonalitet er sentrert rundt evnen til å effektiv samle og sende data trådløst over lengre avstander, med energieffektiv LoRaWAN-teknologi med lang rekkevidde. Denne kapasiteten forsterkes ytterligere ved sensorenes eksepsjonelt lave energiforbruk, noe som skyldes de doble 3,6 V li-ion-batteriene med lang levetid. Det at sensorene er utviklet etter LoRaWAN-standardene, betyr ikke bare skalerbarhet og kostnadseffektivitet ved bruk av en rekke ulike enheter, men også enkel integrering i eksisterende systemer. I tillegg benytter alle enhetene i serien en innebygd antenne i en kompakt design, noe som legger til rette for fleksibel montering i mange ulike miljøer.

Strømmåler

Et av de mest fremtredende produktene i serien er EVA-2210, en trefasestrømmåler utstyrt med 3 stk. 75 A strømomformere. EVA-2210 kan måle strømstyrker på opptil 75 A i ulike typer utstyr som pumper, viftemotorer, kompressorer, datamaskiner og servere. EVA-2210 eliminerer behovet for omfattende kabling og gjør det betydelig enklere med energistyring av distribuerte enheter.

Temperatur- og fuktighetssensor

Modellene EVA-2310 og EVA-2311 gjør serien enda mer allsidig. EVA-2310 er en temperatur- og fuktighetssensor til overvåking av miljøer på kontorer og sykehus, i klasserom og i lagerbygg. 

Varmesonde

EVA-2311 benytter en PT1000 varmesonde med rundt hode. Den har 2 m kabel og IP67-klassifisering, noe som gjør den egnet til registrering av ekstreme temperaturer mellom -70 og 200 °C. 

Vannlekkasjesensor

Modellen EVA-2510 er en vannlekkasjesensor. Den brukes i kjøle- og vannbehandlingssystemer, der den registrerer potensielle problemer og varsler operatørene før de inntreffer. Slike sensorer er uunnværlige i industriprosesser som krever presise målinger av miljøparametere.

Alle produktene i EVA-2000-serien er sømløst kompatible med Advantech WISE-6610 industriell LoRaWAN-gateway, noe som tillater enkel fjernoppretting, synkronisering av kanalinnstillinger og justeringer av datahastigheten. Etter tilkobling kan applikasjonsinnstillinger som sykluser og terskler for dataoppdatering konfigureres via nedlastingskommandoer fra WISE-6610, noe som ytterligere effektiviserer overvåkings- og administrasjonsprosessen.

AMNYTT nr 3 - 2025

Nytt magasin er publisert

Hvordan påvirker KI og generativ KI fremtidens produksjon?
Bli med på brobygging mellom innovasjon og effektivitet – og få innsikt i digital sirkulærøkonomi og integrerte løsninger.
Les også om Equinors automatiseringsutstyr, Siemens’ nye industriverktøy og tredje del av Flowskolen.

Vibecke Flinskau

Rittal styrker laget

Vibecke Flinskau er ny Area Sales Manager IT. Vibeke har mer enn 20 års erfaring innen telekombransjen samt med IT og markedserfaring i bunn. 

iTHERM SurfaceLine TM611

Ny clamp-on-teknologi gir inline-lignende temperaturmåling

Endress+Hauser har lansert iTHERM SurfaceLine TM611, et nytt temperaturmålingssystem som kombinerer fordelene ved kontaktfri installasjon med målenøyaktighet og responstid som nærmer seg tradisjonell inline-teknologi.

Smart industri messen 2025

SMART industri 2025: Et nøkternt innblikk i norsk industris teknologiske utvikling

NOVA Spektrum i Lillestrøm var i perioden 6.–8. mai vertskap for SMART industri 2025, en fagmesse med tydelig fokus på teknologi, automatisering og fremtidens industrielle løsninger. Arrangementet samlet aktører fra hele verdikjeden – fra utstyrleverandører og teknologiselskaper til produksjonsbedrifter og utdanningsmiljøer.

Målet med messen var å vise status for og retningen på industriell utvikling i Norge. Det ble gjort gjennom en kombinasjon av demonstrasjoner, foredrag og utstillerstands med fokus på blant annet maskinering, additiv produksjon, digitalisering og energieffektivisering.