ABB IBM sikkerhet crop

Angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018

ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler. ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service.

Den kombinerer ABBs domenekompetanse for prosesstyringssystem med IBMs portefølje for overvåking av sikkerhetshendelser for å forbedre sikkerheten for industrien.

Industrielle kontrollsystemer utsettes i økende grad for målrettede dataangrep. Ifølge IBMs siste X-Force Threat Intelligence Index har angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018.

For bedre tilkobling av OT-data til det bredere IT-sikkerhetsøkosystemet, har ABB utviklet et nytt tilbud som gjør at sikkerhetshendelser fra ABB kan sendes til IBMs plattform for sikkerhetsinformasjon og hendelsesadministrasjon, kjent som QRadar.

ABB-løsningen ble designet i henhold til en referansearkitektur som er utviklet av ABB og IBM. Det gir den domenekunnskapen som er nødvendig for rask reaksjon på sikkerhetshendelser knyttet til prosesskontroll, og er spesielt egnet for komplekse industrielle prosesser i bransjer som olje, gass, kjemikalier og gruvedrift. Den nye programvaren for innsamling og videresending av hendelser som muliggjør denne integrasjonen, brukes for øyeblikket av tidlige kunder og vil gjøres bredt tilgjengelig av ABB de neste månedene.

Dette samarbeidet markerer første gang OT-data, og prosessindustrikompetanse blir brakt direkte inn i et SIEM-system (Security Information and Event Monitoring), slik at trusler kan styres som en del av en organisasjons bredere datasikkerhetsoperasjoner og -strategi.

- ABBs samarbeid med IBM gjør det mulig å analysere prosesskontrollhendelser i sammenheng med sikkerhetsgrad og innvirkning på driftsmiljøet, noe som gir sterk forbedring av vårt syn på OT-datatrusler over hele linjen, sier Robert Putman, global leder for datasikkerhet ved Industrial Automation hos ABB.

Produksjonsforstyrrelser på grunn av dataangrep eller tekniske feil kan være kostbare, som tapt produksjon og skade på fysisk utstyr. Den mest modne driftsovervåkingen er fokusert på utstyrets ytelse, enten det er en gassturbin, et drivsystem for å knuse malm, eller overvåking av forurensning fra et kjemisk anlegg.

Med det nye tilbudet kan ABBs prosesskontrollsystem samle inn informasjon fra hendelseslogger og dele den med IBM Security QRadar, som bruker automatisering og kunstig intelligens for å identifisere sikkerhetsavvik og potensielle trusler.

- Vi ser integrasjonen av disse løsningene som noe som bringer sammen markedsledende funksjoner for å få et felles bilde av OT-sikkerhet, sier Dr. Andreas Kühmichel, CTO, Chemicals, Petroleum & Industrial Products hos IBM. - Med mer omfattende synlighet for OT- og IT-sikkerhet, kan klienter bidra til å redusere risikoen for at produksjonen plutselig blir avbrutt på grunn av en sikkerhetshendelse, noe som resulterer i kostbar nedetid og bredere risiko for selskapet.

ABB- og IBM-teknologiene som er involvert i denne løsningen er designet på åpne plattformer slik at de kan operere på utsiden av prosesstyringssystemet og enkelt rulles ut i hybride skymiljøer som strekker seg over lokale-, private- eller offentlige dataskyer. Den felles løsningen er utformet slik at sikkerhetsprosesser fungerer via automatisering og ikke forstyrrer den industrielle styringen. Sikkerhetsanalysen i QRadar opererer gjennom et erfaringsbibliotek, som automatisk flagger hendelser og utløser tilhørende alarmer.

De to selskapene planlegger fortsatt samarbeid innen OT-sikkerhet, for å utvikle nye kapasiteter og tilbud som dekker kundeutfordringer på dette området.

IBM Security

IBM Security tilbyr en av de mest avanserte og integrerte porteføljene av bedriftssikkerhetsprodukter og -tjenester. Porteføljen, støttet av verdenskjente IBM X-Force®-forskning, gjør det mulig for organisasjoner å effektivt håndtere risiko og forsvare seg mot nye trusler. IBM driver en av verdens bredeste sikkerhetsforsknings-, utviklings- og leveringsorganisasjoner, overvåker 70 milliarder sikkerhetshendelser per dag i mer enn 130 land, og har mer enn 10 000 sikkerhetspatenter over hele verden. For mer informasjon, besøk www.ibm.com/security, følg @IBMSecurity på Twitter eller besøk IBM Security Intelligence bloggen.

AuticNETIO-PowerPDU-4C-2020 crop

Prisgunstig fordelingsboks med energimåling og styring

Støtter 13 ulike protokoller som kan benyttes for måling og styring av uttatak

NETIO PowerPDU, som forhandles av Autic as, er smart fordelingsboks (PDU) med fire uttak som alle kan styres og måles individuelt. Enheten kan enkelt monteres i et 19’’ rack med tilhørende braketter. Monteringen krever ingen elektriker – både inntak og uttak er forsynt med standard FL kontakter.

les mer...
CEO_KUKA Nordic crop

Lederskifte for KUKA Nordic - digitalisering i fokus for den nye konsernsjefen

Det føles veldig inspirerende å lede selskapet i denne tiden

KUKA Nordic har gjort en utskiftning i stillingen som administrerende direktør. Tidligere salgssjef Joacim Lorentssontar et steg opp og tar over etter Jonas Glimdén - som igjen fortsetter innen KUKAs internasjonale organisasjon.

les mer...
EH_virtual_booth_1 crop

Besøk vår utstilling – rett fra din arbeidsplass

Den irtuelle stand er tilgjengelig døgnet rundt

Under denne pandemien er det svært begrenset hvor ofte vi kan møte noen ansikt til ansikt, og vi må unngå store folkegrupper. Dette har ført til at store handelsmesser og bransjebegivenheter har blitt avlyst i år. Endress+Hauser har derfor funnet en ny, fleksibel og informativ måte å bringe kundene nærmere produktene, løsningene og tjenestene på. En virtuell utstilling gjør det mulig.

les mer...
Siemens SW Four pillars of the Industrial IoT crop

Utnytte data for å kutt kostnader

Utnytte data for å kutte kostnader, forbedre ytelsen og øke produktiviteten

Den fjerde industrielle revolusjonen gjør produksjon raskere, smartere og slankere. Konseptet er kjent som Industry 4.0, og denne bølgen som går over fabrikkgulv, tar automatisering til et nytt nivå. Ved å bruke det industrielle tingenes internett (IoT) kan produsenter koble den fysiske verden med det digitale og ta full kontroll over systemer som aldri før.

les mer...