Rittal Blue e chiiller crop

Enhetene krever 40 prosent mindre kjølemedium enn tidligere

Smart kjøling med mindre kjølemedium

Rittal har gjort betydelige forbedringer i kjøleteknologien for maskiner og kapslinger med sine nye Blue e-væskekjølere i effektklassen 11 til 25 kW. Ved å bruke 40 prosent mindre kjølemedium gir enhetene et viktig bidrag til bærekraftig miljøvern.

Samtidig drar brukerne nytte av nøyaktig temperaturregulering, forenklet drift og installasjon samt nye sikkerhetsfunksjoner. Den forhåndskonfigurerte utstyrspakken som er raskt tilgjengelig fra lager kan dekke nesten alle behov: presisjonskontrollsystem, høyere trykkrav eller robust utendørs bruk i kalde soner.

Rekjøling av væsker med en isvannskjøler er et av de grunnleggende kravene for jevn drift i mange industrielle produksjonsprosesser. For eksempel må kapslinger og spesielt maskinverktøy ha en nøyaktig temperaturstyringsfunksjon for presis bearbeiding av metall. Dessuten kreves løsninger som er enkle å bruke og installere, og som gir maksimal sikkerhet. Brukere er ikke lenger villige til å godta lange leveransetider. Tilpassede tekniske løsninger må være raskt tilgjengelige fra hyllen og som standard. Og til slutt øker kundenes fokus på bærekraft og miljøvennlighet.

Bærekraftig og miljøvennlig kjøling

Med sin nye Blue e-kjøler kan Rittal tilby en avansert løsningspakke som oppfyller alle disse behovene. I tillegg til Blue e+-kjøleren med 1,5 til 6 kW finnes væskekjølerne i den robuste industristandarden (IP 44, elektrisk) nå også i fire effekter fra 11 til 25 kW og i de to kapslingsstørrelsene på 660 x 1265 x 1315 mm og 760 x 1265 x 1515 mm (B x H x D). Ved hjelp av mikrokanaler og den dermed svært høye effektiviteten i varmevekslerne (ekstrudert aluminiumsprofil med små kanaler og med en diameter på ca. 1 mm) krever enhetene 40 prosent mindre kjølemedium enn tidligere. Siden varmevekslerne er laget av 100 prosent aluminium, kan det ikke oppstå galvanisk korrosjon.

Regulering etter behov

Viften og kompressoren reguleres sentralt via en digital styreenhet. Slik kan kjølemediets temperatur reguleres nøyaktig. Som standard er hysteresen ± 2 K; imidlertid er en presisjonskontroll (hetgass-bypass) på ± 0,25 K også mulig. Dette forhindrer temperatursvingninger som forårsaker unøyaktigheter i det bearbeidede arbeidsstykket og sikrer også jevn kvalitet.

Lett å bruke

Den flerspråklige og industrielle berøringsskjermen på fronten av kjøleren og de intelligente kommunikasjonsgrensesnittene gjør både drift og analyse lett. Følgelig utføres både parametriseringen av enhetene og avlesingen av data og systemmeldinger tydelig og raskt og vises i ren tekst. Feilmeldinger prioriteres og vises i tre eskaleringsnivåer (obs, feil og vedlikehold).

Rask montering

Blue e-kjøler er klar til tilkobling og kan raskt tas i drift via plug-and-play. Løfteører gjør transporten enkel, og basen/sokkelen egner seg for transport med gaffeltruck. Enhetlige vanntilkoblinger, en justerbar overløpsventil (bypass-ventil) og ideell tilgang til alle komponenter letter arbeidet for installasjons- og servicepersonell.

Gjennomtenkt sikkerhet

Integrerte overløpsventiler sikrer konstant sirkulasjon av kjølevann for å beskytte kjølevæskepumpen mot overbelastning. Ventilen er forhåndsinnstilt for pumpen som brukes og for 50 Hz, men kan også stilles inn for 60 Hz. Et overvåkingssystem for fyllingsnivået garanterer maksimal pålitelighet og bedre tilgjengelighet. Dessuten avgir strømningsmålere (ekstrautstyr) en alarm hvis strømningshastigheten er for lav, og de kan oppdage hydrauliske feil som forurensning og blokkeringer i systemet på et tidlig stadium.

Utstyrspakke raskt tilgjengelig

Som en ekstra service tilbyr Rittal også forhåndskonfigurerte sett med ekstrautstyr, som er raskt tilgjengelige fra lager og som tilbyr en passende løsning for nesten alle behov. For eksempel er ytelsesforbedrende pumper (4 og 6 bar) tilgjengelige for flerkretssystemer. Ved behov kan et presisjonskontrollsystem (hetgass-bypass) brukes til å forbedre kontrollpresisjonen fra ± 2 K til ± 0,25 K. Dessuten kan Blue e-kjøleren forberedes både til kalde soner ned til -20 ºC og til bruk av laser, og de kan også utstyres med en vannkjølt kondensator eller med oppvarming. De kan også tilpasses med spesialmaling.

 

NEK Digital crop

Digitalisering av standarder

Digitalisering øker brukervennlighet og gir helt andre muligheter

NEK 400 er installasjonsbransjens viktigste standardsamling og dekker alle typer av lavspenningsinstallasjoner. Den skaper grunnlaget for en årlig verdiskapning på 25-30 milliarder kroner. Fram til nå har den kun vært tilgjengelig i trykt format og som PDF.

les mer...
Wintershall takes over Brage operatorship and becomes production operator in Norway.

Telia tar tingenes Internett offshore

Tilby tjenester som gjør produksjonen langt smartere

Telia tar sammen med Tampnet og CGI steget ut i Nordsjøen med Narrowband-IoT (NB-IoT), teknologien som er spesiallaget for tingenes internett. Wintershall Norges Brage er den første oljeplattformen i verden med NB-IoT-dekning, og pilotprosjektet fra Telia er den første anvendelsen av teknologien offshore.

les mer...
UR 16 kg crop

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Produsenter må se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige

Bygd for å gjøre mer: UR16e utvider sine løsninger for samarbeidende robotløsninger ved å tilføye kapasitet til tung nyttelast for produsenter som ønsker å øke automatiseringen

 

les mer...
Siemens Qwre crop

Siemens AS og Øwre-Johnsen har inngått en serviceavtale for Hach lab- og analyseinstrumenter

Har bygget opp en organisasjon med erfarne servicefolk

Siemens har i mange år levert komplette instrument og analyse pakker for vannbehandling, vannrensing og fiskeoppdrett. For å kunne ivareta kundenes servicebehov på best mulig måte har vi nå inngått en serviceavtale med vår autoriserte partner Øwre-Johnsen.

les mer...