Wonderware sykehus crop

Legger stor vekt på åpenhet, skalerbarhet, sikkerhet og enkel integrering

Wonderware Scandinavia skal levere en ny SCADA-plattform for effektiv drift av et nytt sykehus i Odense

AVEVA-systemplattformen (tidligere kjent som Wonderware) vil bli brukt på New OUH for å koble drifts- og bygningssystemer sammen i en felles plattform. Fokus er på åpenhet, sikkerhet og enkel integrering mellom systemer.

Når Region Syddanmark åpner det nye universitetssykehuset i Odense i slutten av 2022, vil Nyt OUH være et av Danmarks største sykehus med et bruttoareal på 260 000 kvadratmeter, 702 senger, 52 operasjonsrom og 374 poliklinikker.

Kombinasjonen av bygningens størrelse og kompleksiteten som naturlig følger driften av et stort sykehus, stiller enorme krav til de mange forskjellige systemene. Derfor har totalleverandøren av New OUH-prosjektet valgt en AVEVA-systemplattform for å sikre best mulig integrasjon mellom de mange drifts- og bygningssystemene.

"Vi er stolte av at AVEVA System Platform skal brukes på New OUH. New OUH legger stor vekt på åpenhet, skalerbarhet, sikkerhet og enkel integrering mellom systemene. Dette er akkurat det Wonderware AVEVA System Platform leverer," sier Henrik Dybdahl Andersen, salgsrepresentant, Wonderware Scandinavia.

Sentralisert tilgang til alle systemer

AVEVA-systemplattformen gir operasjonsledere og sykehusledelsen en enkelt tilgang til alle systemene i et tydelig brukergrensesnitt. Resultatet er en oversikt over alle aspekter av sykehusets drift, og ikke minst at de ansvarlige kan svare raskt på eventuelle problemer.

Plattformen er tilgjengelig på både PC, nettbrett og smarttelefon og bruker blant annet åpne kommunikasjonsprotokoller som for eksempel OPC UA for sikker, kryptert kommunikasjon mellom alle enheter.

I tillegg brukes vanlige industristandarder som ISA-88 og ISA-95 for å koble fysiske anlegg, kontrollsystemer og forretningssystemer sammen. Blant dem er ILS, T-doc, Apovision og Dankost sammen.

"Ved å bruke åpne og gjeldende standarder er det sømløst å integrere både ned til delsystemer og opp til overliggende systemer som ERP-systemer eller andre systemer som brukes av ledelsen," forklarer Henrik Dybdahl Andersen.

Automatiserte prosesser

Listen over funksjoner og systemer som er samlet i AVEVA-systemplattformen er lang og inkluderer for eksempel

 • Oppvarming, ventilasjon og kjøling
 • Adgangskontroll
 • Videoovervåkning
 • Brannalarm system
 • Lysstyring og solskjerming (skjermer, persienner, solskinn osv.)
 • Vann og avløpsvann
 • Kraft
 • Logistikk
 • Sterilisasjonssenter
 • Oppgavebehandling
 • Spore og oppfølging av forsyninger og produksjon

I tillegg er det flere systemer for automatiserte prosesser som AGV (automatiserte guidede kjøretøy), rørpost, kassesystemer og heiser.

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
ABB IBM sikkerhet crop

ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

Angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018

ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler. ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service.

les mer...
Rittal plastkapsling AX_crop

AX kapslinger: nå også klar til utendørs bruk

Tavlemontører ser fordelene allerede fra starten

Rittal har fullført AX-serien med kompakte kapslinger med sine nyutviklede plastkapslinger. Produsenten tilbyr nå det beste fra to verdener: fordelene med avansert teknologi kombinert med fordelene med et ekstremt robust materiale. AX-plastkapslingen beskytter de elektriske komponentene selv i veldig tøffe omgivelser, for eksempel utendørs.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...