VASS standard crop

Digitale tvillingene til koblingsskap med de installerte komponentene kan skapes

Volkswagen tar i bruk de nyeste Eplan- og Rittal-løsningene

VASS-standarden: nå utvidet med 3D-funksjoner og topp moderne kontrollskapteknologi. Volkswagen har nylig lansert sjette generasjon av sin VASS (Volkswagen Audi Seat Skoda)-standard, som inkluderer en oppdatering til Eplan Version 2.9. Standarden - brukt i produksjonsanlegg for modeller på MEB-plattformen.

Den har også blitt utvidet med 3D-funksjoner i koblingsskapskonstruksjon og med to-veis utveksling av data med planleggingsverktøy for PLS. Det nye VX25-skapsystemet fra Rittal er også integrert i standarden.

Volkswagens avgjørelse om å levere 3D-data basert på Eplan Pro Panel i VASS-standard-biblioteker til sine egne leverandører betyr at de digitale tvillingene til koblingsskap med de installerte komponentene kan skapes. Tidligere var kun 2D-representasjoner fra Eplan Electric P8 med i standarden. For leverandører gir dette grunnlaget for å gå inn i og utvide automatisert produksjon av kontroll- og koblingsskap; fra mekanisk maskinering av skap til automatisk produksjons av klemmelister til ledningskapping og koblingshjelp. Selskaper drar fordeler av Volkswagens designmaler som kan brukes som grunnlag til raskere konstruksjon, produksjon og idriftsettelse med høyere kvalitet.
Epaln Ritall 500.jpg
Enhetlig anleggsdokumentasjon
Eplans Strategic Account Manager Andreas Bamberg forklarer: «De ytterligere 3D-funksjonene fra Eplan Pro Panel gjør det mulig å ekstrahere produksjonsinformasjon til automatisert kontroll- og koblingsskapskonstruksjon. Engineeringsfirmaer drar videre fordel av den integrert kollisjonskontroll og vurdering av varmespredning for komponenter, noe som muliggjør en optimalisert komponentplassering i skapet og en mer energieffektiv design for Rittals klimakontroll-systemer.»

En ekstra fordel: Ved å legge viktig informasjon i enhetene og prosjektdataene muliggjøres to-veis datautveksling mellom Eplan og f.eks. Siemens TIA Portal med AML-grensesnittet. «Dette reduserer i stor grad arbeidet med systemplanlegging siden PLS-maskinvarestrukturer, forhåndsdefinert I/O og buss-topologi kan importeres direkte fra Eplan.», sier Bamberg. Under anleggsdrift og ved senere endringer eller utvidelser, kan informasjonen fra TIA Portal føres tilbake Eplan-prosjektet. Dette gir ensartet, feilfri anleggsdokumentasjon «som bygd», og kortere inngangsprosesser for integrering i digital produksjonshåndtering.

Topp moderne koblingsskap-teknologi
Rittal, med sine store kontrollskap og små avlukker, har vært en del av Volkswagens selskapsstandard i årevis, akkurat som Eplan. Som Global Key Account Manager Automotive Markus Hülsmann i Rittal sier: «Den nye utgaven av VASS V6-biblioteket leverer helintegrerte referanse-kontrollskap i 3D, basert på det nye Rittal VX25 kontrollskap-systemet.» Det omfatter også fullt integrert avlukke-tilbehør og ti varianter av AirSTREAM monteringsramme fra selskapet Friedrich Lütze, som kan velges direkte fra en liste med tilbehør og plasseres som en komplett makro. Hülsmann fortsetter: «Dette reduserer i stor grad det tekniske arbeidet, siden komponentene kan plasseres digitalt direkte i skapet etter bare noen få klikk.» Fremtidige VASS-utgaver vil omfatte utvidelser med Rittal AX- og KS-avlukker og prøveenheter. Tilknyttede skap-makroer i 3D er alt tilgjengelige i Eplan Data Portal og kan brukes når man jobber med Pro Panel.

Målet: digital produksjon
Bilproduksjon blir stadig mer utfordrende, bl. a. med stadig kortere oppstartstider, skreddersydd design, ny kontrollteknologi og strengere krav til vedlikehold og reparasjon. Volkswagen arbeider flittig med videreutvikling av automatiseringsstandarder, som så gis videre til selskapets leverandører. Daniel Gräser i divisjonen for produksjonsautomatisering og digital produksjon i Volkswagen sier: »Denne ekspansjonen av VASS-standarden med de nyeste aspektene til Eplans programvare og Rittals topp moderne systemteknologi betyr at vi støtter leverandørene våre optimalt i å lansere digitale og automatiserte produksjonsprosesser. Samtidig legger vi også til en viktig komponent på veien vi har begynt på mot den digitale fabrikken.» Tross alt er den digitale tvillingen til kontrollskapet som del av produksjonsprosessen et vesentlig grunnlag for framtidens heldigitale drifts- og vedlikeholdsprosesser.

Internasjonal support
Siden 2018 har Eplan tilbudt tre dagers VASS V6-opplæring for leverandører, på engelsk og tysk. Den legger det internasjonale grunnlaget for vellykket prosjektplanlegging iht. denne standarden. I tillegg til regelmessige arrangementer i Tyskland har opplæring også blitt gitt i USA og Kina.
www.eplan-software.com/

Rittal:
Rittal, med hovedkontor i Herborn, Tyskland, er en ledende global leverandør av løsninger for industriavlukker, strømdistribusjon, klimakontroll og IT-infrastruktur, samt programvare og tjenester. Systemer fra Rittal brukes i over 90 % av alle bransjer over hele verden, inkludert maskinbygging og anleggskonstruksjon, mat og drikke, IT og telekommunikasjon.

 

FG Tech io-link-news-page crop

IXARC absolutt encoder nå med IO-link grensesnitt

Eliminerer behov for å støtte komplekse kommunikasjonsprotokoller på sensornivå

FG-Tech AS, som er forhandler av POSITAL sine produkter, kan med dette informere om at deres absolutte encodere nå leveres med det populære IO-Link kommunikasjonsgrensesnittet. IO-Link er et rimelig, enkelt å implementere kommunikasjonsgrensesnitt designet for å forenkle forbindelser mellom store feltbuss- eller industrielle Ethernet-nettverk og sensor- eller aktuator-enheter som er lokalisert på «fabrikkgulvet».

les mer...
OnRobot slipe crop

OnRobot lanserer bruksklart robotslipeverktøy som gjør overflatebehandlingen mer kostnadseffektiv

Forplikter seg til å tilby små og mellomstore bedrifter rimelige løsninger

Tradisjonelle automatiseringsløsninger for sliping krever ofte bakgrunn i robotikk for å kunne implementere og vedlikeholde dem. Med lanseringen av OnRobot Sander får produsentene nå tilgang til et komplett og bruksklart slipeverktøy som er enkelt å bruke sammen med alle større samarbeidende roboter og lette industriroboter.

les mer...
Vannkom med Cla-Val crop

Optimaliserer mot VA-bransjen

Ssikker VA-bransje er sentralt i et moderne samfunn

Med 123 års industriell erfaring organiserer J.S.Cock AS seg for økt satsing mot vann- og avløpsbransjen. Selskapet er allerede en velrennomert leverandør av ventiler og instrumentering til olje, gass, maritim og landbasert industri. Nå forventes det store vekstmuligheter for firmaet i VA-bransjen, både innen kommunale anlegg og infrastrukturprosjekter.

les mer...
AGILOX _OCF crop

Nytt "Intelligent styrt kjøretøy" (IGV): Autonom balansert gaffeltruck styres av svermintelligens

Navigerer i produksjonsanlegget eller varehuset på en autonom måte

Etter “ONE” kommer “OCF”: AGILOX utvider sitt sortiment med intelligent styrte kjøretøy ved å introdusere en ny, autonom balansert gaffeltruck som kan kjøre i alle retninger og fungere med svermintelligens. Slik har AGILOX gått inn på et nytt bruksområde: klassisk intralogistikk i inngående/utgående lagertransport og lagring.

les mer...