Pepperl VIM-IOLINK crop

Gir rask og effektiv igangkjøring av andre enheter i anlegget

Vibrasjonssensorer fra Pepperl+Fuchs leveres nå også med IO-Link

Vibrasjonssensoren VIM3*IO* fra Pepperl+Fuchs kombinerer fordelene med tilstandsovervåking og IO-Link kommunikasjon. Et stort utvalg av konfigurerbare parametere sikrer maksimal fleksibilitet og tilpasning til den spesifikke applikasjonen.

IO-Link vibrasjonssensoren VIM3*IO* fra Pepperl+Fuchs gir et bredt spekter av måleverdier og utgangsdata. Verdiene som overføres syklisk til styresystemet, gir dybdeanalyse av maskinens tilstand på kontinuerlig basis. Prediktivt vedlikehold er derfor sikret, slik at anleggsoperatøren kan ta riktige vedlikeholdstiltak i tide. Sensoren sender ut en stor mengde data som inkluderer temperaturdata, vibrasjonsmålinger, driftstimeteller og måleskalering. I tillegg blir følgende målte verdier blir overført:

  • Vibrasjonshastighet (RMS) opptil 128 mm/s
  • Vibrasjonsakselerasjon (RMS) opptil 34 g
  • Maks. vibrasjonsakselerasjon opp til 48 g
  • Temperatur
  • Crestfaktor skalert i henhold til DIN ISO 13373-3

Ingen maskin er lik en annen, så sensorene må oppfylle meget spesifikke krav for å sikre pålitelig overvåking. Pepperl+Fuchs vibrasjonssensor tilbyr konfigurerbare parametere som kan endres via IO-Link kommunikasjon. Et eksempel er justeringen av frekvensområdet som skal overvåkes og terskelnivåene knyttet til maskinens vedlikeholdssykluser. Innstillinger kan også legges inn for kritiske grenser for hver type målt verdi.

Innstillingene kan utføres via IO-Link, enten direkte i felt eller offline, ved hjelp av programvare på PC. Når det gjøres tilpasninger av sensoren, lagres de som en konfigurasjon i IO-Link master sammen med en sensor «device type-ID». Hvis sensoren skal skiftes ut, vil lagret konfigurasjon overføres automatisk til den nye enheten. En annen funksjon som kan anvendes med IO-Link er at standardinnstillingen kan være kopiert fra én enhet til andre enheter, noe som gir rask og effektiv igangkjøring av andre enheter i anlegget.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...