Focus 1 crop

Innovasjon som forener ventil- og måleteknologi med diagnostikk- og kontroll

Ventil- og måleteknologi i unik kombinasjon

To verdensledende ventil og instrumenteringsleverandører har inngått et helt spesielt samarbeid. Resultatet er verdens første autonome reguleringsventil. KROHNE og SAMSON har etablert er joint venture, FOCUS-ON. Nyheten ble presentert på en pressekonferanse 19. september 2019 i Frankfurt am Main.

FOCUS-ON er et nystiftet selskap dedikert til utvikling, produksjon og markedsføring av autonome «måleventiler» for prosessindustrien etter Industri 4.0 konseptet. I disse dager kan vi her i Norge, som det første land utenfor EU, se resultatet av samarbeidet. Den autonome reguleringsventilen har allerede ankommet lokalene til Krohne Instrumentation i Moss, og vil snart dukket opp hos Matek Samsons lokaler i Skien.

Spesielt utviklet for prosessindustrien

Samtidig med kunngjøringen om partnerskapet, presenterte selskapet også en innovasjon som forener ventil- og måleteknologi med unike diagnostikk- og kontrollfunksjoner i en enhet. Denne kombinasjonen av prosessinstrumentering og kontroll markerer verdens første intelligente prosessnode spesielt utviklet for prosessindustrien.

Se hele artikkelen her; https://magazine.amnytt.no/nr-2-2021/0024625001618221917/p72

KUKA DeviceConnect crop

KUKAs programvare løfter robotene inn i fremtiden

Gir mulighet for å analysere og oppnå fordeler som redusert energibruk

For å oppnå industri 4.0 fullt ut må produksjonsutstyr være tilkoblet og distribuere data. Og det må skje mer eller mindre sømløst mens produksjonen er i gang. Denne store mengden data utgjør grunnlaget for preventivt vedlikehold, maskinlæring og prosessoptimering.

les mer...
Kilter robot crop

Sikrer styring av ugress-robot

Kvantesprang for robotisering i landbruket

Leica Geosystems HxGN SmartNet styrer Kilter-roboten som nå settes inn for å redusere sprøytemidler og bekjempe ugress. Etter ti års utvikling er roboten fra Langhus klar for sin første virkelige sesong. Den settes i arbeid på persillerotåkeren til André Hasle i Rygge.

les mer...
Eaton effektbryter crop

Eaton lanserer sin mest avanserte effektbryter til nå

Passer inn i moderne energidistribusjonssystemer.

Den digitale effektbryteren NZM kombinerer IoT-teknologi, sikkerhet, forutsigbart vedlikehold og lavt energiforbruk. Bygg- og anleggsbransjen står for rundt 40 prosent av alle klimagassutslipp globalt, og ifølge Forskningsrådet står energibruk i bygninger for omtrent en tredjedel av all energibruk i Norge.

les mer...
Trend sikkerhet crop

Trend Micro tilbyr unik endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

Setter en ny milepæl for sikker endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

I Trend Micros rapport som oppsummerer 2020, kommer det frem at den tilkoblede industrien – Industri 4.0 – har vært et primært mål for cyberkriminelle. Løsepengevirus har spredt seg i et hurtig tempo og har vært svært utfordrende å håndtere. Det gjør det enda viktigere nå enn noensinne å sikre disse spesielle og ikke helt ukompliserte miljøene.

les mer...