521106845

VELUX Group og Schneider Electric utvider grønt partnerskap

De to selskapene har nettopp signert en ny avtale for å trappe opp VELUX Groups aktiviteter slik at de blir klimanøytrale i 2030. VELUX Group, den globale markedslederen innen takvinduer, og Schneider Electric, en global spesialist innen energioptimalisering, kunngjorde nylig at de har inngått et nytt, utvidet partnerskap. Partnerskapet vil gjøre det mulig for VELUX Group å nå målet om å gjøre egen virksomhet karbonnøytral innen 2030, som et viktig ledd i prosessen for å bli «Lifetime Carbon Neutral».

Partnerskapet bygger på en avtale som ble inngått av de to partene tidligere i år. Ifølge den skulle Schneider Electric støtte VELUX Group med å bli 100 prosent forsynt av fornybare energikilder innen 2023, som en del av deres tilslutning til initiativet RE100. Avtalens utvidelse gjelder bearbeidelsen av en treårig handlingsplan for alle VELUX-fabrikker i verden, slik at de oppnår både energieffektivisering og økt bruk av fornybare ressurser.

- Vi har alle et ansvar for å gjøre mer for å takle klimakrisen og redusere CO2-utslippene våre, og det er vår jobb å gjøre det raskere enn noen gang. I VELUX Group har vi gjort det vi kan for å fjerne de operasjonelle barrierene. Vi har derfor prioritert klimatiltak høyt i budsjettet vårt for å leve opp til våre ambisjoner, sier Jörn Neubert, Senior Vice President of Supply for VELUX Group.

VELUX-konsernets mål om karbonnøytralitet er en del av et helhetlig klima- og miljøfokus. Selskapet tar ikke bare ansvar for fremtidige reduksjoner, men også for hele sitt historiske karbonavtrykk. I 2030 må VELUX Group være karbonnøytral (omfang 1 og 2) og ha halvert sine fremtidige CO2-utslipp i hele konsernets verdikjede (omfang 3) i samsvar med blant annet Paris Avtalens mest ambisiøse reduksjonsscenario. I 2041 vil VELUX Group til og med ha fanget hele sitt historiske karbonavtrykk siden selskapet ble grunnlagt i 1941. Dette blant annet gjennom skogs- og naturvernprosjekter som drives i forbindelse med et 21-årig partnerskap med WWF.

- Vi har valgt Schneider Electric som vår partner på den delen av reisen som er knyttet til våre karbonnøytralitetsmål på bedriftsnivå fordi våre to virksomheter deler mange verdier. I tillegg har Schneider Electric kompetansen for å hjelpe oss å utvikle og realisere en opptrapping av vårt globale program. Med andre ord vil vårt partnerskap sikre at vi når målene våre raskere, forklarer Jörn Neubert.

- Klimaendringer krever å handle raskt. Hvis vi vil gjøre scenariet om en global temperaturstigning på maks. 1,5 grader til virkelighet, må vi optimalisere ressursforbruket gjennom påviste dekarbonisering-løsninger, som økt ressurseffektivitet og anskaffelse av fornybar energi både innenfor egne eiendommer og eksternt. Høy kvalitets CO2-kvoter og kompensasjoner må også tas i bruk, sier Christel Heydemann, konserndirektør for Europe Operations for Schneider Electric, som i januar 2021 ble kåret til verdens mest bærekraftige selskap av den anerkjente Corporate Knights-organisasjonen.

- Vi vil benytte anledningen til å rose VELUX Group for deres fokus på klima og for at de iverksetter målrettede tiltak for å bli karbonnøytrale lenge før 2050. Det er en stor ære at VELUX Group har valgt oss for få hjelp med det, legger Christel Heydemann fra Schneider Electric til.

Som et pilotprosjekt vil VELUX Group implementere grønne handlingsplaner ved to av selskapets fabrikker i Tyskland og Polen, som i dag har det høyeste energiforbruket. De står for cirka 25 prosent av energien som brukes i VELUX-produksjonen.

Programmet som utvikles av Schneider Electric, innebærer:

  • En energivurdering av alle VELUX-gruppens fabrikker, som vil resultere i utvikling og implementering av handlingsplaner for hvordan fabrikkene blir CO2-nøytrale.
  • Støtte til VELUX -gruppens Energy Excellence-program i samsvar med ISO50001, som tar sikte på å forbedre VELUX -gruppens energieffektivitet og utvide bruken av fornybar energi og elektrisitet i konsernets fabrikker, slik at bruken av fossilt brensel kan fases ut.
  • Etableringen av et globalt overvåkingssystem gjennom Schneider Electrics EcoStruxure™ Resource Advisor, som kan måle og analysere VELUX Groups energiforbruk.
Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...