521106845

VELUX Group og Schneider Electric utvider grønt partnerskap

De to selskapene har nettopp signert en ny avtale for å trappe opp VELUX Groups aktiviteter slik at de blir klimanøytrale i 2030. VELUX Group, den globale markedslederen innen takvinduer, og Schneider Electric, en global spesialist innen energioptimalisering, kunngjorde nylig at de har inngått et nytt, utvidet partnerskap. Partnerskapet vil gjøre det mulig for VELUX Group å nå målet om å gjøre egen virksomhet karbonnøytral innen 2030, som et viktig ledd i prosessen for å bli «Lifetime Carbon Neutral».

Partnerskapet bygger på en avtale som ble inngått av de to partene tidligere i år. Ifølge den skulle Schneider Electric støtte VELUX Group med å bli 100 prosent forsynt av fornybare energikilder innen 2023, som en del av deres tilslutning til initiativet RE100. Avtalens utvidelse gjelder bearbeidelsen av en treårig handlingsplan for alle VELUX-fabrikker i verden, slik at de oppnår både energieffektivisering og økt bruk av fornybare ressurser.

- Vi har alle et ansvar for å gjøre mer for å takle klimakrisen og redusere CO2-utslippene våre, og det er vår jobb å gjøre det raskere enn noen gang. I VELUX Group har vi gjort det vi kan for å fjerne de operasjonelle barrierene. Vi har derfor prioritert klimatiltak høyt i budsjettet vårt for å leve opp til våre ambisjoner, sier Jörn Neubert, Senior Vice President of Supply for VELUX Group.

VELUX-konsernets mål om karbonnøytralitet er en del av et helhetlig klima- og miljøfokus. Selskapet tar ikke bare ansvar for fremtidige reduksjoner, men også for hele sitt historiske karbonavtrykk. I 2030 må VELUX Group være karbonnøytral (omfang 1 og 2) og ha halvert sine fremtidige CO2-utslipp i hele konsernets verdikjede (omfang 3) i samsvar med blant annet Paris Avtalens mest ambisiøse reduksjonsscenario. I 2041 vil VELUX Group til og med ha fanget hele sitt historiske karbonavtrykk siden selskapet ble grunnlagt i 1941. Dette blant annet gjennom skogs- og naturvernprosjekter som drives i forbindelse med et 21-årig partnerskap med WWF.

- Vi har valgt Schneider Electric som vår partner på den delen av reisen som er knyttet til våre karbonnøytralitetsmål på bedriftsnivå fordi våre to virksomheter deler mange verdier. I tillegg har Schneider Electric kompetansen for å hjelpe oss å utvikle og realisere en opptrapping av vårt globale program. Med andre ord vil vårt partnerskap sikre at vi når målene våre raskere, forklarer Jörn Neubert.

- Klimaendringer krever å handle raskt. Hvis vi vil gjøre scenariet om en global temperaturstigning på maks. 1,5 grader til virkelighet, må vi optimalisere ressursforbruket gjennom påviste dekarbonisering-løsninger, som økt ressurseffektivitet og anskaffelse av fornybar energi både innenfor egne eiendommer og eksternt. Høy kvalitets CO2-kvoter og kompensasjoner må også tas i bruk, sier Christel Heydemann, konserndirektør for Europe Operations for Schneider Electric, som i januar 2021 ble kåret til verdens mest bærekraftige selskap av den anerkjente Corporate Knights-organisasjonen.

- Vi vil benytte anledningen til å rose VELUX Group for deres fokus på klima og for at de iverksetter målrettede tiltak for å bli karbonnøytrale lenge før 2050. Det er en stor ære at VELUX Group har valgt oss for få hjelp med det, legger Christel Heydemann fra Schneider Electric til.

Som et pilotprosjekt vil VELUX Group implementere grønne handlingsplaner ved to av selskapets fabrikker i Tyskland og Polen, som i dag har det høyeste energiforbruket. De står for cirka 25 prosent av energien som brukes i VELUX-produksjonen.

Programmet som utvikles av Schneider Electric, innebærer:

  • En energivurdering av alle VELUX-gruppens fabrikker, som vil resultere i utvikling og implementering av handlingsplaner for hvordan fabrikkene blir CO2-nøytrale.
  • Støtte til VELUX -gruppens Energy Excellence-program i samsvar med ISO50001, som tar sikte på å forbedre VELUX -gruppens energieffektivitet og utvide bruken av fornybar energi og elektrisitet i konsernets fabrikker, slik at bruken av fossilt brensel kan fases ut.
  • Etableringen av et globalt overvåkingssystem gjennom Schneider Electrics EcoStruxure™ Resource Advisor, som kan måle og analysere VELUX Groups energiforbruk.
SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...