Vega 1 crop

Får god støtte og oppbakking fra moderfirmaet

Vega Norge i nye lokaler

For to og et halvt år siden valgte det tysk baserte instrumenteringsselskapet Vega å etablere egen organisasjon i Norge. Veksten har vært god siden etableringen. Fra tre ansatte i 2015 er de nå ni. Behovet for tidsriktige lokaler meldte seg fort.

Nå er nye lokaler, kun noen hundre meter fra forrige lokalitet, pusset opp i tett samarbeid med moderfirmaet.

- Vi får enormt god støtte og oppbakking fra moderfirmaet, forteller Rune Stenkjær. Han er daglig leder for Vega Norge og har mange års erfaring med selskapets produkter. Støtten fra moderfirmaet viser seg her ved at vi har kunnet pusse opp lokalene til en svært god standard. Medarbeiderne har fått romslige og lyse arbeidsforhold. Det er satt av god plass til opplæringsaktiviteter og presentasjon av våre produkter. Showrom blir i tilknytning til kursfasilitetene våre. Opplæring blir nå et satsningsområde for oss. Det vil jevnlig bli avholdt kurs. Flere kurs er allerede så godt som fullbooket.

Vega 2 250.jpg

Her skal vi snart få vårt showrom, fortelelr Stenkjær

- Omsetningen vår har hatt en positiv utvikling etter at vi ble etablert som eget selskap, sier Stenkjær. I årene før 2015 var det nok mer en fall i oljeprisen som forårsaket en nedgang i omsetningen. Nå har vi greid å ta igjen det tapte. Selvsagt er offshore markedet viktig, men vi har en helt klar strategi på å satse på landbasert industri. I noen industrielle sektorer har vi tradisjonelt vært sterke. Innen disse sektorene vil vi fortsatt være aktive, og så har vi sett oss ut noen sektorer til.

- Det er spennende tider, både markedsmessig og teknologisk, sier Stenkjær. All interessen rundt radar nivåmåling er positivt. Vi får økt oppmerksomhet om våre løsninger og det setter vi pris på. Moderfirmaet har solid økonomi, så fremtiden ser lovende ut.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.