963534188

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

Nokia og Kyndryl, verdens største leverandør av IT-infrastrukturtjenester, inngikk et partnerskap i februar 2022 for å bistå bedrifter med digital transformasjon ved hjelp av teknologi innenfor private LTE- og 5G-nett. Det har styrket seg kraftig underveis og omfatter allerede mer enn 100 aktive engasjement med globale virksomheter innenfor alt fra rådgiving, testing og pilotprosjekter til full implementering. 90 prosent av engasjementene er med industriselskaper innenfor bransjer som petrokjemi, energi, gruve- og tømmerdrift.

Selskapene har blant annet samarbeidet om implementering av et privat nett med edge computing ved Dow Chemicals petrokjemiske fabrikk i Texas. Nettverksmoderniseringen har blant annet styrket personellsikkerheten og muliggjort fjernsamarbeid med lyd og video, smarte sanntidsprosedyrer og kjøretøytelematikk ved fabrikken.

Som del av det utvidede samarbeidet har Kyndryl tilegnet seg Nokia Digital Automation Cloud (DAC) Advanced-status, som innebærer at kunder har tilgang til flere eksperter med grundig opplæring og kunnskap om Nokia-produkter og -løsninger. Kunder vil også få tilgang til Kyndryls økende kapasitet for nettverksutrulling.

De to selskapene utforsker og utvikler for tiden nye, integrerte løsninger og tjenester innenfor blant annet Edge, Cloud, IP networking, Optics, Fixed Access, 4G og 5G Core.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.

Emerson TopWorx_DVR_Iso crop

Emerson lanserer en kompakt ventilposisjonsensor som er konstruert for rask og enkel igangsetting

TopWorx DVR Switchbox er en kompakt og robust ventilposisjonerer av høy kvalitet som leverer pålitelige tilbakemeldinger om åpen/lukket ventilposisjon. Emerson lanserer nyeTopWorx™ DVR Switchbox. Den kombinerer et robust hus av resin, en kompakt størrelse og et patentert kamhjuldesign som leverer et pålitelig verktøy for tilbakemelding om ventilposisjoner for vann- og spillvannsystemer, næringsmiddel- og drikkevareproduksjon og industrielle bruksområder.