Goliat Kvalfjorden3 crop

Uten faglige nettverk utarmes bedriftenes interne fagmiljøer

Utfordringer og muligheter

Bransjens to viktigste aktører, NFA og Ifea, har forent krefter for å vise hvilke muligheter som gode tekniske løsninger kan gi i oljevirksomheten.

Det er aktiviteten i nordområdene programmet retter sin oppmerksomhet mot. Arrangementet kalles: OPPORTUNITY 2015 HAMMERFEST. Et av de første innleggene har følgende tittel: Hvilken rolle kan faglige nettverk og organisasjoner spille for å legge til rette for norske aktører og selskaper? Svaret er ganske enkelt: uten faglige nettverk utarmes bedriftenes interne fagmiljøer og resultatet blir mindre effektive organisasjoner.

Ikke la denne muligheten gå fra deg, du vil utvilsomt få nyttig informasjon og kunnskap ved å delta.

Øyvind Solberg er Technical and operation integrity manager for Goliat. Han skal presentere filosofi og systemer for tilstandsbasert vedlikehold på Goliat plattformen. I samtale med AMNYTT sa han at det er store kostnader å spare i drift ved å utføre vedlikeholdet mest mulig optimalt. Vi vil unngå å skru utstyret i stykker. Gode rutiner, hvor vi utnytter helt moderne systemer for overvåking av tilstand og analyser av innsamlede data, vil redusere nedetiden.

Dette er kun et eksempel på hvor aktuelle foredrag som presenteres i Hammerfest i slutten av september.

Målgruppe

Innholdet i konferansen er tilrettelagt for å samle:

- Ledere og beslutningstakere, tekniske eksperter

- Tekniske ledere i prosjekter

- Teknisk personell hos operatørselskaper og systemleverandører

- Prosjektingeniører i engineering selskaper

- Teknisk personell hos leverandører og ved industribedrifter

- Representanter fra tekniske skoler, høyskoler og universiteter

- Lokale myndigheter og næringslivsorganisasjoner

Påmelding både via Ifeas hjemmeside: www.ifea.no og NFAs www.nfaplassen.no

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.