Eaton UPS 93PM crop

Kan øke kapasiteten og strømbeskyttelsen i tråd med etterspørselen

UPSen Eaton 93PM får nye funksjoner og bransjens laveste totale eierkostnader

UPSen Eaton 93PM kom på det norske markedet i 2013. Nå lanseres en ny utgave med bedre sikkerhet og høyere energieffektivitet. – Den fornyede utgaven av 93PM utnytter energien til det fulle og setter en ny standard for totale eierkostnader, innleder Fredrik Aandal som er produktsjef for Eatons UPS-systemer i Norge.

En UPS (avbruddsfri strømforsyning) sikrer at kritiske apparater og infrastruktur mottar strøm ved strømbrudd. Teknologien brukes eksempelvis for å sikre at nødutganger alltid har strøm, eller i datasentre der 100 prosent oppetid er kritisk.

– Den nye utgaven av 93PM er trefaset og har et modulært og skalerbart design. Det gjør at man kan øke kapasiteten og strømbeskyttelsen i tråd med etterspørselen. Det kan legges til enheter i trinn på 50 eller 60 kVA, uten nedetid eller at den kritiske lasten påvirkes, forklarer Aandal.

Han forklarer at de viktigste oppgraderingene fra forrige versjon er knyttet til IT-sikkerhet og energieffektivitet.

Styrket IT-sikkerhet

Den nye UPSen er designet for å gi 100 % oppetid for bedrifter og kritisk infrastruktur. Systemets tilgjengelighet økes ytterligere av Eatons HotSwap funksjon.

– Det innebærer at man kan skifte ut kraftmodulene uten å måtte skru av. Anlegget kan altså vedlikeholdes og fortsatt være i drift, noe som er en betydelig forbedring. Samtidig er det viktig å få frem at flere UPSer kan seriekobles uten å være avhengig av en sentral kommunikasjonsbuss. Det er altså et desentralt system, noe som bidrar til økt sikkerhet, sier Aandal.

For å styrke IT-sikkerheten kommer UPS-nettverkstilkoblingen fra et Eaton gigabit-nettverkskort og et Industrial Gateway Card – bransjens første til å motta sertifiseringene IEC 62443-4-2 og UL 29001-1.

Lave kostnader og nye bruksområder

UPSen har bransjens laveste totale eierkostnader i sin klasse.

– Den nye utgaven gir høyere besparelser og reduserte driftskostnader. I tillegg kan andre generasjonen av 93PM skape inntekter ved å sende strøm ut på strømnettet og lagre energi fra fornybare energikilder, sier Aandal.

Han ser for seg en fremtid der større UPS-anlegg kan samspille med kraftnettet.

– Det er et økende behov for hurtig frekvensregulering i kraftnettet fordi vi får mer fornybar energi der det er store sesongvariasjoner i produksjonen. Samtidig utveksler vi mer energi med omverden, noe som gjør at kraftnettet er mer uforutsigbart enn tidligere, sier Aandal og fortsetter:

– UPSer kan bidra til å løse denne utfordringen ved å raskt sende store mengder energi ut på nettet. På den måten blir kraftnettet mer robust, samtidig som eierne av UPS-anlegget kompenseres for å stille sin strøm og teknologi til disposisjon.

Statnett har tidligere gjennomført et pilotprosjekt for å forske på hvordan raske energireserver som UPSer kan støtte det nordiske kraftnettet. Underveis i pilotprosjektet falt et stort finsk kjernekraftverk ut, noe som førte til at man fikk testet de hurtige reservene.

– UPSer sin beste egenskap er nettopp hurtigheten. Derfor var også et datasenter med mange UPSer endel av Statnett sitt forskningsprosjekt, avslutter Aandal.

 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.