UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.

Det skjedde i Japan på messen iRex i Tokyo. Nå melder den norske distributøren at den endelig er tilgjengelig i Norge og de inviterte nylig til norgeslansering på hovedkontoret i Asker. 

UR30 er den andre i Universal Robots nye serie med innovative, neste generasjons samarbeidende roboter, eller coboter som de også kalles. De er bygget på samme arkitektur som den prisbelønte UR20. Til tross for sin kompakte størrelse tilbyr UR30 ekstraordinær løfteevne, og dens overlegne bevegelseskontroll sikrer perfekt plassering av store nyttelaster, slik at den kan jobbe i høyere hastigheter og løfte tyngre last. 

Dette gjør UR30 ideell for flere bruksområder, inkludert maskinbetjening materialhåndtering og skruing med høyt dreiemoment. For maskinbetjening gir den høye nyttelasten nye muligheter ettersom den lar coboten bruke flere gripere samtidig. Dette betyr at den kan fjerne ferdige deler og laste mer materiale i én enkelt operasjon, forkorte overgangstider og maksimere produktiviteten. 

UR30 vil også effektivt støtte skruing med høyt dreiemoment, da den kan håndtere større og høyere dreiemomentverktøy, og takket være en stabil modus-funksjon leverer UR30 rett og konsekvent skruing. Dette vil være gunstig i for eksempel bilindustrien. 

I tillegg til dette gjør nyttelasten på 30 kg UR30 til en flott match for materialhåndtering og palletering av tunge produkter på tvers av alle bransjer, med det lille fotavtrykket som gjør at den passer inn i nesten alle arbeidsområder – noe som avlaster mennesker for tunge løft. Med en vekt på kun 63,5 kg kan den også enkelt flyttes mellom arbeidscellene. 

Under norgeslanseringen kunne de fremmøtte høre om suksesshistorier fra flere kunder som allerede har tatt i bruk samarbeidende roboter i produksjonen. Joar Kleiveland fra Imperietek, som er en av tre sertifiserte systemintegrator av UR’s roboter i Norge, viste frem eksempler og delte erfaringer med implementering av roboter integrert med CNC -maskiner hos flere norske industrikunder. 

Blant de besøkende var det også flere studenter fra NMBU sivilingeniørstudiet i Anvendt robotikk. «Det er veldig bra at studentene, som er fremtidens arbeidstakere, får tilegnet seg ekte og relevant industrierfaring og bygget nettverk med norske produksjonsbedrifter», uttalte Lars Kjelling, daglig leder i Kameleon Robotics.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener.