UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.

Det skjedde i Japan på messen iRex i Tokyo. Nå melder den norske distributøren at den endelig er tilgjengelig i Norge og de inviterte nylig til norgeslansering på hovedkontoret i Asker. 

UR30 er den andre i Universal Robots nye serie med innovative, neste generasjons samarbeidende roboter, eller coboter som de også kalles. De er bygget på samme arkitektur som den prisbelønte UR20. Til tross for sin kompakte størrelse tilbyr UR30 ekstraordinær løfteevne, og dens overlegne bevegelseskontroll sikrer perfekt plassering av store nyttelaster, slik at den kan jobbe i høyere hastigheter og løfte tyngre last. 

Dette gjør UR30 ideell for flere bruksområder, inkludert maskinbetjening materialhåndtering og skruing med høyt dreiemoment. For maskinbetjening gir den høye nyttelasten nye muligheter ettersom den lar coboten bruke flere gripere samtidig. Dette betyr at den kan fjerne ferdige deler og laste mer materiale i én enkelt operasjon, forkorte overgangstider og maksimere produktiviteten. 

UR30 vil også effektivt støtte skruing med høyt dreiemoment, da den kan håndtere større og høyere dreiemomentverktøy, og takket være en stabil modus-funksjon leverer UR30 rett og konsekvent skruing. Dette vil være gunstig i for eksempel bilindustrien. 

I tillegg til dette gjør nyttelasten på 30 kg UR30 til en flott match for materialhåndtering og palletering av tunge produkter på tvers av alle bransjer, med det lille fotavtrykket som gjør at den passer inn i nesten alle arbeidsområder – noe som avlaster mennesker for tunge løft. Med en vekt på kun 63,5 kg kan den også enkelt flyttes mellom arbeidscellene. 

Under norgeslanseringen kunne de fremmøtte høre om suksesshistorier fra flere kunder som allerede har tatt i bruk samarbeidende roboter i produksjonen. Joar Kleiveland fra Imperietek, som er en av tre sertifiserte systemintegrator av UR’s roboter i Norge, viste frem eksempler og delte erfaringer med implementering av roboter integrert med CNC -maskiner hos flere norske industrikunder. 

Blant de besøkende var det også flere studenter fra NMBU sivilingeniørstudiet i Anvendt robotikk. «Det er veldig bra at studentene, som er fremtidens arbeidstakere, får tilegnet seg ekte og relevant industrierfaring og bygget nettverk med norske produksjonsbedrifter», uttalte Lars Kjelling, daglig leder i Kameleon Robotics.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...