Westcon-WPA-Pad crop

Westcon har jobbet målbevisst med å utvikle det optimale støtteverktøyet

Trippel Ex-kontrakt til Westcon

Westcon Power & Automation har inngått en rammeavtale med Dolphin Drilling knyttet til inspeksjon og vedlikehold av Ex-utstyr om bord på tre borerigger.

Westcon Power & Automation AS har inngått en rammeavtale med Dolphin Drilling AS som omfatter bruk av systemet Westcon IRM Ex på tre av selskapets borerigger – Borgland Dolphin, Bideford Dolphin og Bredford Dolphin. I flere år har Westcon jobbet målbevisst med å utvikle det optimale støtteverktøyet til eksisterende vedlikeholdssystemer på sokkelen. Med Westcon IRM Ex kan Westcon tilby periodisk inspeksjon, reparasjon og modifikasjon (IRM) på Ex-utstyr til sine kunder uten endringer på eksisterende vedlikeholdssystem. Ex-utstyr er spesiallaget elektro utstyr som skal forhindre eksplosjoner i gassutsatte områder.

- Vi erfarer at riggeiere og operatører har sterk fokus på sikkerhet og derfor helhetlig dokumentasjon innen Ex-utstyr på oljeinstallasjoner. Denne kontrakten er en bekreftelse på at vår løsningen er attraktiv for å møte disse kravene, sier Sales Manager Oil & Gas, Kåre Topnes, i Westcon Power & Automation.

Løsningen Westcon tilbyr Dolphin Drilling innebærer at inspektører nå kan utføre arbeidet med nettbrett, og dataoverføringen under arbeidet gir en detaljstatus fra riggen uansett lokasjon. Denne detaljstatusen skaper muligheten for at rapporter kan hentes ut parallelt med pågående inspeksjon av Ex-utstyr, og at sluttdokumentasjonen kan sendes tilbake i kundens oppsett.  Westcon har utført jobber både i Nordsjøen, ved verft og i Singapore på rigger med samme resultat.

- Nå opplever vi stor interesse for løsningen i Asia der FPSO aktørene er svært interesserte. Tilbakemeldingen er at vi har et system som treffer godt inn i deres lifecycle-filosofi. At vi har lagt bort PDA og tatt i bruk nettbrett gir oss nye muligheter, blant annet oppdatering av tegninger i felt som en integrert del av inspeksjonen. Systemet gir med andre ord en helt unik vedlikeholdstjeneste for offshore markedet, og vi ser frem til å samarbeidet med Dolphin Drilling fremover, sier Topnes.

For ytterligere informasjon se: www.westcon.no

Westcon Power & Automation AS

Leverer elektro- og automasjonstjenester til offshore og maritim sektor. En del av Westcon Group sammen med Westcon Yard og Westcon Løfteteknikk

Hovedkontor i Ølensvåg med avdelinger på Karmøy og Stord

 

Westcon IRM Ex-vedlikeholdstjenesten

Personell med digitalt verktøy for oppdatering av dokumentasjon og sporing av Ex-vedlikehold på offshoreinstallasjoner. Gir sanntidsinformasjon onshore til kunde og ingeniører fra hele inspeksjonsarbeidet offshore world wide.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...