digital eye

Cyberangrep er klare og alvorlige trusler for enhver bransje

Tre av fire er bekymret for cyber angrep

Det viser en undersøkelse Honeywell har gjort blant voksne i ti land. Nå styrker selskapets cybersikkerhetsgruppe kapasiteten og sin ekspertise for å bistå kunder i å motvirke cyberangrep.

En ny undersøkelse gjennomført for Honeywell viser at tre av fire voksne i ti land sier at de er bekymret for cyberhackere som angriper industri og finans i sine hjemland. Honeywell Process Solutions er ledende innen automatiserings- og styringssystemer i et stort antall bransjer.

Mange (36 prosent) av de som svarte på spørsmålene oppgav at de ikke tror at det er mulig å stoppe alle cyberangrep. En tilsvarende andel (36 prosent) svarte at de ikke hadde tillit til at myndighetene i hjemlandet var i stand til å beskytte mot cyberangrep, fordi de opplever at styresmaktene ikke tar angrepene alvorlig nok.

"Cyberangrep er klare og alvorlige trusler for enhver bransje i alle land over hele verden," sier Michael Chertoff, en av grunnleggerne og styreformann i Chertoff Group og tidligere leder for Departementet for Innenrikssikkerhet i USA (US Department of Homeland Security). "Dette er en reell trussel, og all forretningsdrivende bør aktivt legge koordinerte planer for å beskytte sine verdier og åndsverk. Vi har opplevd en rekke angrep på kritiske bransjer både i Midtøsten og i USA, og disse angrepene har hatt svært negativ påvirkning på selskapene som ble angrepet."

Den britiske regjeringen anslår at brudd på cybersikkerhet i britiske kraftselskaper alene koster disse selskapene om lag GBP 400 millioner (mer enn 4 milliarder norske kroner) hvert år. I USA rapporterer Departementet for innenrikssikkerhet at mer enn 40 prosent av cyberangrepene hadde kraftselskaper som mål i 2012, som var det siste hele året det foreligger tall for.

"Funnene fra disse spørreundersøkelsene er ikke overraskende tatt i betraktning av at cyberangrep i den senere tiden har skapt store overskrifter mange steder," sier Jeff Zindel, leder for HPS Industrial Cyber Security. "Disse angrepene, i tillegg til andre angrep som ikke har kommet publikum for øre, har kostet både selskaper og offentlige myndigheter milliarder på grunn av driftsforstyrrelser og tap av åndsverk."

I mer enn ti år har HPS utviklet og levert teknologi og løsninger for cybersikkerhet til kunder over hele verden gjennom Honeywells Industrial Cyber Security. HPS har levert mer enn 500 cybersikkerhetsprosjekter til industrien integrert med prosessautomatiseringsløsninger. Disse blir anvendt i raffinerier, kjemiske anlegg, gassanlegg, kraftstasjoner, gruver og ulike fabrikker.

I desember 2014 skal HPS etablere Honeywell Industrial Cyber Security Lab (laboratorium for cybersikkerhet) ved Atlanta i Georgia. Dette laboratoriet kommer til å utvide selskapets forskningskapasitet, og vil inneholde en modell av et komplett nettverk for prosesstyring.

Honeywells eksperter på cybersikkerhet vil bruke denne modellen til å utvikle, teste og sertifisere cybersikkerhetsløsninger for industrien. Laboratoriet vil bidra til at Honeywell kan forske mer og utvikle ny cyberteknologi og løsninger som kan beskytte industrianlegg, drift og mennesker.

 

Blant andre funn i undersøkelsen finner man:

  • Fire av ti (40 prosent) av de som har besvart undersøkelsen, sier at de er usikre på hvor godt styresmakter eller private industrisektorer er i stand til å beskytte seg mot cyberhackere, og dette inkluderer ti prosent som ikke har noen tillit til at de er i stand til å beskytte seg.
  • På spørsmål om sårbarhet for ni kritiske industrisektorer (som har varierende grad av sikkerhetssystemer på plass for data og internett som beskyttelse mot cyberhackere), mente flertallet av de spurte over hele verden at alle sektorer er sårbare for cyberangrep. Industrielle sektorer som ble ansett å være sårbare for slike angrep, omfattet olje- og gassproduksjon (64 prosent), medisin/helsetjenester/farmasøytisk industri (64 prosent), kraftnettet (63 prosent), kjemiske anlegg (61 prosent) og luftfart og forsvar (59 prosent).
  • I India var 92 prosent og i Japan 89 prosent av de spurte mest bekymret når det gjelder cyberangrep, mens 53 prosent av russiske voksne var minst bekymret totalt sett.
  • Blant dem som er relativt ubekymret for cyberangrep (de som svarte "ikke svært bekymret" eller "ikke bekymret i det hele tatt"), er det ikke noen enkeltfaktor som står fram som den viktigste årsaken. Så mange som 31 prosent svarte at de tror at risikoen for en virkelig stor hendelse egentlig er ganske liten, spesielt i Australia (52 prosent). Andre grunner for lavt bekymringsnivå var:
  • Cyberhackere ville allerede ha satt i gang store angrep hvis de faktisk var i stand til det (25 prosent)
  • Systemene for data- og internettsikkerhet har vært i stand til å motstå og blokkere nesten alle disse truslene (24 prosent), eller
  • Styresmakter og sikkerhets- og forsvarsorganisasjoner vil ikke la dette skje (24 prosent).

 

 

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.