Schneider Onninen crop

Vil styrke Onninen på flere felt, men spesielt mot industriell automasjon

Trapper opp industrisatsningen gjennom partnerskap

Onninen blir registrert medlem av Schneider Electric Alliance Program for industriautomatisering-distributører. Digitaliseringen skyter fart, Industri 4.0 er i full blomst, og de mest fremoverlente selskapene velger å alliere seg for å utløse teknologipotensialet fullt ut.

Digitalisering med vekst i blikket

- Det skjer mye i industri-Norge. Industribedrifter trenger å styrke sin konkurranseevne gjennom økt digitalisering og bærekraft. De trenger innovasjon og kompetente partnere. Onninen ønsker - gjennom medlemskapet i Schneider Electric Alliance Program for industriautomatisering-distributører - å tilby sine kunder fremtidens automatiseringsløsninger gjennom raskere leveranser, kompetent ekspertsupport og tettere samarbeid med systemintegratører og maskinbyggere, uttaler Marius Lier, ansvarlig for industrisegmentet i Onninen.

- Vi ser for oss gode muligheter for vekst, og tettere samarbeid med Schneider Electric vil føre oss dit. Det vil styrke Onninen på flere felt, men spesielt mot industriell automasjon, påpeker han.

Onninens ønske er, gjennom partnerskapet, å opparbeide både kompetanse og erfaring for å håndtere mer avanserte og komplekse industriprosjekter og levere tilpassede, digitale løsninger til sine kunder.

Schneider Electric er på sin side klar for å gi teknisk støtte og opplæring:

- Onninen er en fremoverlent og fremtidsrettet distributørpartner. Som oss i Schneider Electric, er de opptatt av å forme fremtiden til norsk industri. Sammen tilbyr vi både verdensledende teknologi og lokal kunnskap. Det blir et spennende samarbeid som kan bære frukter i form av god forretning for oss og for våre sluttkunder, sier Yngvar Ødegaard, VP Industriell Automasjon i Schneider Electric Norge.

Schneider Electric Alliance Program er skapt for å bygge opp og anerkjenne kompetansen til distributørpartnere som virkelig vil ta steget opp mot neste generasjons løsninger for industriautomatisering. De består av tilkoblede produkter og programvare som gir bedre styring på produktiviteten og smartere vedlikehold.

Dette vil kundene oppleve

For Onninen står behovene til maskinbyggere og tavlebyggere innen maritim industri og offshore i sentrum:

- Gjennom dette programmet vil vi gi opplæring og styrke kompetansen til 11 av våre medarbeidere, som kan gi råd om produktvalg, applikasjoner, programvare og beste praksis, sier Atle Damm, senior kategorisjef i Onninen.

- Schneider Electric Alliance Program vil også prege vår markedsføring, med spisset fokus på digitalteknologi. Våre kunder vil få mer relevant og kompetansehevende innhold. Vårt hovedfokus rettes på produktgrupper og løsninger som øker kundenes bærekraft gjennom samspill av produkter og systemer. Og med bærekraft mener vi en mer effektiv drift hvor man oppnår mer med mindre bruk av ressurser og energi. Produktområder som PLS-er, frekvensomformere, effektbrytere, energimålere vil prioriteres. Men generelt vil vi satse på en mer helhetlig tilnærming til faget gjennom leveransen av totale løsninger, avslutter Atle Damm.

Kotek XL_Prime_fam crop

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.

Pepperl_Einlagenscanner crop

Gir raske og presise målinger

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseffektivitet som kjennetegner flerlagsskannere i R2300-serien. 

Untitled design - 1

Er AI relevant for prosessindustrien?

Og hvordan spiller no-code AI en rolle på veien til suksess? Prosessindustrien står overfor utfordringer som påvirker vekst og lønnsomhet. Utfordringene inkluderer økende energikostnader, økt konkurranse, og strenge regulatoriske krav. Det er tydelig for mange industrielle selskaper at de må finne nye måter å optimalisere prosessene og forbedre effektiviteten for å fortsette være konkurransedyktige. 

Focus on crop

Focus-1 levers nå i eksplosjonssikker utførelse

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning

Produsentene av verdens første autonome reguleringsventil, Krohne Instumentation og Samson, utvider produktporteføljen.  Nå er ventil tilgjengelig i EX utførelse.