Schneider Onninen crop

Vil styrke Onninen på flere felt, men spesielt mot industriell automasjon

Trapper opp industrisatsningen gjennom partnerskap

Onninen blir registrert medlem av Schneider Electric Alliance Program for industriautomatisering-distributører. Digitaliseringen skyter fart, Industri 4.0 er i full blomst, og de mest fremoverlente selskapene velger å alliere seg for å utløse teknologipotensialet fullt ut.

Digitalisering med vekst i blikket

- Det skjer mye i industri-Norge. Industribedrifter trenger å styrke sin konkurranseevne gjennom økt digitalisering og bærekraft. De trenger innovasjon og kompetente partnere. Onninen ønsker - gjennom medlemskapet i Schneider Electric Alliance Program for industriautomatisering-distributører - å tilby sine kunder fremtidens automatiseringsløsninger gjennom raskere leveranser, kompetent ekspertsupport og tettere samarbeid med systemintegratører og maskinbyggere, uttaler Marius Lier, ansvarlig for industrisegmentet i Onninen.

- Vi ser for oss gode muligheter for vekst, og tettere samarbeid med Schneider Electric vil føre oss dit. Det vil styrke Onninen på flere felt, men spesielt mot industriell automasjon, påpeker han.

Onninens ønske er, gjennom partnerskapet, å opparbeide både kompetanse og erfaring for å håndtere mer avanserte og komplekse industriprosjekter og levere tilpassede, digitale løsninger til sine kunder.

Schneider Electric er på sin side klar for å gi teknisk støtte og opplæring:

- Onninen er en fremoverlent og fremtidsrettet distributørpartner. Som oss i Schneider Electric, er de opptatt av å forme fremtiden til norsk industri. Sammen tilbyr vi både verdensledende teknologi og lokal kunnskap. Det blir et spennende samarbeid som kan bære frukter i form av god forretning for oss og for våre sluttkunder, sier Yngvar Ødegaard, VP Industriell Automasjon i Schneider Electric Norge.

Schneider Electric Alliance Program er skapt for å bygge opp og anerkjenne kompetansen til distributørpartnere som virkelig vil ta steget opp mot neste generasjons løsninger for industriautomatisering. De består av tilkoblede produkter og programvare som gir bedre styring på produktiviteten og smartere vedlikehold.

Dette vil kundene oppleve

For Onninen står behovene til maskinbyggere og tavlebyggere innen maritim industri og offshore i sentrum:

- Gjennom dette programmet vil vi gi opplæring og styrke kompetansen til 11 av våre medarbeidere, som kan gi råd om produktvalg, applikasjoner, programvare og beste praksis, sier Atle Damm, senior kategorisjef i Onninen.

- Schneider Electric Alliance Program vil også prege vår markedsføring, med spisset fokus på digitalteknologi. Våre kunder vil få mer relevant og kompetansehevende innhold. Vårt hovedfokus rettes på produktgrupper og løsninger som øker kundenes bærekraft gjennom samspill av produkter og systemer. Og med bærekraft mener vi en mer effektiv drift hvor man oppnår mer med mindre bruk av ressurser og energi. Produktområder som PLS-er, frekvensomformere, effektbrytere, energimålere vil prioriteres. Men generelt vil vi satse på en mer helhetlig tilnærming til faget gjennom leveransen av totale løsninger, avslutter Atle Damm.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...