steut ex crop

Alternativt kan posisjoner også overvåkes uten noen kontakt

Trådløse posisjonsbrytere og sensorer for eksplosjonsfarlige miljøer

"Trådløs Ex" er en teknologi utviklet av steutes forretningsenhet Extreme. Den forenkler montering og bruk av bryteranlegg i eksplosjonsfarlige miljøer. Bryteranlegg er ikke lenger koblet til mottakerne i kontrollskapet via Ex-kompatible kabler, men via en lavenergetisk trådløs protokoll laget spesielt for slik bruk. Det er selvsagt sertifisert iht., ATEX og IECEx-standarder.

Ingeniører som konstruerer anlegg og maskiner for eksplosjonsfarlige miljøer kan for eksempel ta Ex RF 96 elektromekaniske trådløse posisjonsbryter i smal rektangulær design for å overvåke bevegelige maskinkomponenter eller fiksturer på arbeidsstykker.

Alternativt kan posisjoner også overvåkes uten noen kontakt – ved hjelp av Ex RF IS trådløse induktive sensorer i en sylindrisk design (M 12, M 18 og M 30). I dette tilfellet sørger Ex RF 96 ST Ex trådløs universalsender både for trådløs sending og desentralisert strømtilførsel.

Disse trådløse sensorene garanterer høy sendetilgjengelighet selv i vanskelige situasjoner (f.eks. sameksistens med andre trådløse systemer), slik det ofte er i et industrimiljø.

Denne produktserien har blitt oppdatert av steute, og deres siste versjoner med ny ATEX-/IECEx-godkjenning på SPS 2019. Både de elektromekaniske Ex-posisjonsbryterne og Ex-sensorer er godkjent iht. de siste ATEX-/IECEx-standardene til bruk i Ex-sonene 1 og 21. De trådløse signalene trenger så lite energi at det ikke er noen eksplosjonsfare, noes om gjør designen og konstruksjonen av eksplosjonssikre maskiner og anlegg enda mer fleksible.

De to oppdaterte bryteranlegg-seriene er velegnet for f.eks montering på maskiner og anlegg bevegelige eller tungt tilgjengelige deler i Ex-soner. Siden Ex-kompatible kabelforbindelser ikke trengs lenger, og på grunn av bryteranleggene "radio ut" i Ex-sonen, blir det mye enklere å installere bryteranleggene og få Ex-godkjenning.

steut forhandles av Elteco AS

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...