steut ex crop

Alternativt kan posisjoner også overvåkes uten noen kontakt

Trådløse posisjonsbrytere og sensorer for eksplosjonsfarlige miljøer

"Trådløs Ex" er en teknologi utviklet av steutes forretningsenhet Extreme. Den forenkler montering og bruk av bryteranlegg i eksplosjonsfarlige miljøer. Bryteranlegg er ikke lenger koblet til mottakerne i kontrollskapet via Ex-kompatible kabler, men via en lavenergetisk trådløs protokoll laget spesielt for slik bruk. Det er selvsagt sertifisert iht., ATEX og IECEx-standarder.

Ingeniører som konstruerer anlegg og maskiner for eksplosjonsfarlige miljøer kan for eksempel ta Ex RF 96 elektromekaniske trådløse posisjonsbryter i smal rektangulær design for å overvåke bevegelige maskinkomponenter eller fiksturer på arbeidsstykker.

Alternativt kan posisjoner også overvåkes uten noen kontakt – ved hjelp av Ex RF IS trådløse induktive sensorer i en sylindrisk design (M 12, M 18 og M 30). I dette tilfellet sørger Ex RF 96 ST Ex trådløs universalsender både for trådløs sending og desentralisert strømtilførsel.

Disse trådløse sensorene garanterer høy sendetilgjengelighet selv i vanskelige situasjoner (f.eks. sameksistens med andre trådløse systemer), slik det ofte er i et industrimiljø.

Denne produktserien har blitt oppdatert av steute, og deres siste versjoner med ny ATEX-/IECEx-godkjenning på SPS 2019. Både de elektromekaniske Ex-posisjonsbryterne og Ex-sensorer er godkjent iht. de siste ATEX-/IECEx-standardene til bruk i Ex-sonene 1 og 21. De trådløse signalene trenger så lite energi at det ikke er noen eksplosjonsfare, noes om gjør designen og konstruksjonen av eksplosjonssikre maskiner og anlegg enda mer fleksible.

De to oppdaterte bryteranlegg-seriene er velegnet for f.eks montering på maskiner og anlegg bevegelige eller tungt tilgjengelige deler i Ex-soner. Siden Ex-kompatible kabelforbindelser ikke trengs lenger, og på grunn av bryteranleggene "radio ut" i Ex-sonen, blir det mye enklere å installere bryteranleggene og få Ex-godkjenning.

steut forhandles av Elteco AS

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.