Phoenix trådløs sol crop

Radioline åpner for oppbygging av meshnettverk

Trådløs kommunikasjon i solcelleanlegget

De nye generatortilkoblingsboksene med integrerte radiosignalmoduler fra Phoenix Contact reduserer kablingsarbeidet til et minimum når solcelleanlegg skal installeres. Anleggsenhetenes data kan sendes ut via serielle RS­485­grensesnitt, og formidles trådløst til den sentrale anleggsstyringen.

Fordi radiosignalsystemet Radioline åpner for oppbygging av meshnettverk, kan enhetene kommunisere innbyrdes via repeater­/slavestasjoner.

De som er ansvarlige for planlegging og oppsett står foran utfordringen om å oppnå høy tilgjengelighetsgrad og effekt i solcelleanlegg i regioner med ulike klimaforhold. Viktige faktorer i den sammenheng er samling og overføring av strengstrøm, beskyttelse av de enkelte modulene mot lyn- og overspenningsskader og overvåking av anleggets ytelse. Med den omfattende produktporteføljen imøtekommer Phoenix Contact disse kravene og tilbyr samtidig individuelle generatortilkoblingsbokser i plassbesparende hus.

PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 16 500 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med mer enn 55 datterselskaper som ivaretar global salg og support. I 2017 var omsetningen på 2,2 milliarder €.

I Norge er det 31 medarbeidere hvorav 28 i Oslo, 1 i Ulsteinvik, 1 i Trondheim og 1 i Porsgrunn. Selskapet lagerfører på sitt hovedkontor mer enn 5 000 artikler og kan derfor betjene kundene med rask, effektiv og teknisk god service.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...