Phoenix trådløs sol crop

Radioline åpner for oppbygging av meshnettverk

Trådløs kommunikasjon i solcelleanlegget

De nye generatortilkoblingsboksene med integrerte radiosignalmoduler fra Phoenix Contact reduserer kablingsarbeidet til et minimum når solcelleanlegg skal installeres. Anleggsenhetenes data kan sendes ut via serielle RS­485­grensesnitt, og formidles trådløst til den sentrale anleggsstyringen.

Fordi radiosignalsystemet Radioline åpner for oppbygging av meshnettverk, kan enhetene kommunisere innbyrdes via repeater­/slavestasjoner.

De som er ansvarlige for planlegging og oppsett står foran utfordringen om å oppnå høy tilgjengelighetsgrad og effekt i solcelleanlegg i regioner med ulike klimaforhold. Viktige faktorer i den sammenheng er samling og overføring av strengstrøm, beskyttelse av de enkelte modulene mot lyn- og overspenningsskader og overvåking av anleggets ytelse. Med den omfattende produktporteføljen imøtekommer Phoenix Contact disse kravene og tilbyr samtidig individuelle generatortilkoblingsbokser i plassbesparende hus.

PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 16 500 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med mer enn 55 datterselskaper som ivaretar global salg og support. I 2017 var omsetningen på 2,2 milliarder €.

I Norge er det 31 medarbeidere hvorav 28 i Oslo, 1 i Ulsteinvik, 1 i Trondheim og 1 i Porsgrunn. Selskapet lagerfører på sitt hovedkontor mer enn 5 000 artikler og kan derfor betjene kundene med rask, effektiv og teknisk god service.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.