roberto bellini

Antennebarrieren i AX-serien gir en robust og vanntett forbindelse

Trådløs kommunikasjon i Ex-sone

Tormatic kan nå tilby unike produkter for overføring av radiosignaler i eksplosjonsfarlige områder fra produsenten Solexy.

Ex-godkjente antennebarrierer

Trygg overføring av radiosignaler i eksplosjonsfarlige områder sikres av en smart patent som i hovedsak går ut på at produktene inneholder både en egensikker barrierekrets og et eksplosjonssikkert hus hvor elektronikken er integrert. Produktet fungerer således også som en sertifisert Ex d kobling/fitting.

På bakgrunn av Solexys patent og at antennen er en passiv komponent, kan denne byttes under drift i sone. Antennebarrieren i AX-serien gir en robust og vanntett forbindelse mellom radio og antenne, selv om denne plasseres i et utfordrende miljø.

Generell utførelse gjør det også mulig å koble sammen praktisk talt alle typer radiosendere og antenner! Løsningen er meget fleksibel og muliggjør kostnadseffektiv distribusjon av radiosignaler i Ex-områder! Vanlige bruksområder er innen olje & gass, marine, farmasi, kjemi og prosess.

Antenneserier fra Solexy

Rekkevidden og kvaliteten på et RF-signal er i stor grad avhengig av antennen som brukes, dette er derfor en kompleks komponent i et telemetrisystem!

Antennene i ANH- og ANF-seriene fra Solexy er designet for å kunne takle krevende miljøer som f.eks. innen olje & gass.

ANH-antennene med sin robuste konstruksjon står godt imot fysisk påvirkning og ANF-antennene har med sin fleksible konstruksjon den egenskapen at de tåler røff behandling uten å ta skade. Antennene ryker/brekker nemlig ikke med det første, siden de tåler en trekkraft på over 23kg.

Begge seriene er UV & korrosjonsbestandige, og med sin forniklede konnektor med gullkontakt sikres gode RF-signaler i krevende miljøer!

For mer informasjon se: www.tormatic.no

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.