NORD-DuoDrive crop

Gir en betydelig reduksjon i den totale eierkostnaden (TCO)

To blir til en

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

Enheten tar liten plass, har høy effekttetthet og svært lavt støyutslipp – og dette er bare noen av fordelene for brukere innen intralogistikk, næringsmiddelproduksjon og legemiddelindustri.

Den nye DuoDrive-kombinasjonen har høy systemytelse og gir konsekvent reduksjon i antall versjoner, i tillegg til at den har en glatt, uventilert og kompakt design. Vi har fjernet en rekke slitedeler, noe som betyr lavere vedlikeholdsbehov. I kombinasjon med den enkle «plug-and-play»-idriftsettingen av den komplette løsningen, gir dette en betydelig reduksjon i den totale eierkostnaden (TCO) sammenlignet med eksisterende drivsystemer. DuoDrive egner seg til bruk i næringsmiddel- og legemiddelindustrien samt innen intralogistikk.

Integrering på stadig nye nivåer
DuoDrive er en revolusjonerende kombinasjon av girenhet og motor fra NORD DRIVESYSTEMS, i en hygienisk, rengjøringsvennlig design der en IE5+-synkronmotor er installert i samme hus som et ettrinns tannhjulsgir. Som system vil det kompakte DuoDrive-konseptet oppnå en betydelig høyere energieffektivitet enn det anerkjente LogiDrive-konseptet, der IE5+-synkronmotoren er kombinert med vinkelgiret NORDBLOC.1®. DuoDrive har for øyeblikket den høyeste ytelsen på markedet blant girenhet/motor-kombinasjoner i denne effektklassen, med opptil 92 %, og oppnår svært høy systemytelse i delbelastningsområdet. Dette er med andre ord en fremtidssikker løsning som virkelig vil bidra til å redusere kostnadene. Den første tilgjengelige DuoDrive-størrelsen dekker oversetningsforholdene fra i = 3,24 til i = 16,2 og er utviklet for dreiemomenter på opptil 80 Nm og hastigheter på opptil 1000 min-1.

Full kompatibilitet med markedsstandardene
Som alle andre produkter fra NORDs portefølje, er DuoDrive kompatibel med NORDs drivelektronikk. DuoDrive kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner (20–40 mm) og flensversjoner (B5 og B14), eller en momentarm. Avhengig av kundens behov, medfølger Harting HAN-kontakter, runde M12-forbindelsesplugger eller direkte kabling. DuoDrive er også kompatibel med ulikt ekstrautstyr, for eksempel tilbakemeldinger fra pulsgiver eller holdebrems. Ettersom DuoDrive-enheten er rengjøringsvennlig og korrosjonsbestandig, er den ideell for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer. I tillegg betyr dette at systemet får mindre nedetid, og mindre rengjøringsarbeid betyr lavere kostnader.

KUKA DeviceConnect crop

KUKAs programvare løfter robotene inn i fremtiden

Gir mulighet for å analysere og oppnå fordeler som redusert energibruk

For å oppnå industri 4.0 fullt ut må produksjonsutstyr være tilkoblet og distribuere data. Og det må skje mer eller mindre sømløst mens produksjonen er i gang. Denne store mengden data utgjør grunnlaget for preventivt vedlikehold, maskinlæring og prosessoptimering.

les mer...
Kilter robot crop

Sikrer styring av ugress-robot

Kvantesprang for robotisering i landbruket

Leica Geosystems HxGN SmartNet styrer Kilter-roboten som nå settes inn for å redusere sprøytemidler og bekjempe ugress. Etter ti års utvikling er roboten fra Langhus klar for sin første virkelige sesong. Den settes i arbeid på persillerotåkeren til André Hasle i Rygge.

les mer...
Eaton effektbryter crop

Eaton lanserer sin mest avanserte effektbryter til nå

Passer inn i moderne energidistribusjonssystemer.

Den digitale effektbryteren NZM kombinerer IoT-teknologi, sikkerhet, forutsigbart vedlikehold og lavt energiforbruk. Bygg- og anleggsbransjen står for rundt 40 prosent av alle klimagassutslipp globalt, og ifølge Forskningsrådet står energibruk i bygninger for omtrent en tredjedel av all energibruk i Norge.

les mer...
Trend sikkerhet crop

Trend Micro tilbyr unik endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

Setter en ny milepæl for sikker endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

I Trend Micros rapport som oppsummerer 2020, kommer det frem at den tilkoblede industrien – Industri 4.0 – har vært et primært mål for cyberkriminelle. Løsepengevirus har spredt seg i et hurtig tempo og har vært svært utfordrende å håndtere. Det gjør det enda viktigere nå enn noensinne å sikre disse spesielle og ikke helt ukompliserte miljøene.

les mer...