Tine autpris 3 crp

Tine Meierier vant Automatiseringsprisen 2014

Elektroforums automatiseringspris for 2014 ble tildelt Tine Meierier. Det var styreleder i Ifea, Tore Sandvoll som overrakte prisen til Tines representant, Thorbjørn Kvia.

NYHET: Se våre videoer fra prisutdelingen.

Se AMNYTT sin oppsummering her:

Se AMNYTT sin fulle dekning (16 minutter video) her:

Finaleheatet besto av:

·    Hvebergsmoen Potetpakkeri
·    Tine Meierier
·    Offshore Simulator Centre AS

Det var en samlet vurdering som av avgjorde at prisen for 2014 ble tildelt Tine. Både Offshore Simulator Centre AS og Hvebergsmoen Potetpakkeri har unyttet automatisering og tilstøtende teknologier på en utmerket måte.

Tildelingen av prisen ble gitt til Tine Meierier for deres systematiske bruk av automatisering for økt effektivisering og konkurransekraft. I Sandvolls presentasjon av vinneren ble anlegget på Kviamarka trukket spesielt frem. Torbjørn Kvia tok i mot prisen på vegne av Tine Meierier.

Juryen har bestått av Tore Sandvoll fra Ifea (juryleder), Trygve Østmo fra Norsk Industri og Jens Lysøe fra Norsk Teknologi.

I AMNYTT 05 2012 presenterte vi anlegget på i Kviamarka på Jæren.

Skal ha kompetansen selv

Anlegg til Tine i Kviamarka på Jæren er ikke stort i internasjonal sammenheng, men er blant de mest komplekse. - TINE bygger i første omgang ikke større enn vi trenger, men legger vekt på utvidelsesmuligheter om det skulle bli aktuelt. Det er viktig å gjøre aktive handlinger for å møte framtida, både når det gjelder kostnadseffektiv drift samt energi og miljø, men også å legge til rette for utvikling og innovasjon, sa konsernledelsen da beslutningen om 1,6 milliarder anlegget ble tatt.

Omfattende installasjoner
Anlegget består i dag av:
·    76 PLSer
·    36 virtuelle servere
·    53 virtuelle PCer
·    57 fysiske PCer
·    800 temperatur sensorer
·    5 800 ventiler
·    7 roboter
·    6 AGVer
·    4 kraner
·    21 143 tags sender informasjon til historian database
·    170 000 verdier blir rapportert til System Plattform installasjonen

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.