Phoenix tillegg crop

Drift av opptil tre tilleggsmoduler på hver kontroller

Tilleggsmoduler for PLCnext-kontrollere som kan plasseres på venstre side

Erfaringene viser at kravene som stilles i løpet av et prosjekt eller i applikasjonens livssyklus, endrer seg. I tillegg til nedlasting i etterkant av funksjoner fra PLCnext Store tilbyr det åpne økosystemet PLCnext Technology fra Phoenix Contact nå også en pluggbar løsning: Et system for plassering på venstre side utvider PLCnext Control med funksjoner som ikke inngår i standardspekteret for ytelse. Spesifikt kan kontrolleren AXC F 2152 dermed utvides med én Expansion-modul, og kontrolleren AXC F 3152 kan utvides med to Expansion-moduler.

Hvis støttet antall tilleggsmoduler ikke er tilstrekkelig, tilrettelegges det med Expansion-modul AXC F XT EXP for drift av opptil tre tilleggsmoduler på hver kontroller.

Expansion-modul AXC F XT ETH 1TX tilrettelegger for funksjonen til et Ethernet-grensesnitt. Med egen MAC-adresse sørges det for at nettverk kan implementeres på en måte der de er komplett fysisk adskilt fra hverandre. Som Interbus-master er en av mange fordeler ved modulen AXC F XT IB at den tilrettelegger for fortsatt drift av foreliggende systemer i Interbus-baserte applikasjoner. Modulen AXC F XT PB er en Profibus-master som utveksler data både syklisk (DP V0) og asyklisk (DP V1) med opptil 125 Profibus-enheter. Modulen AXC F XT SPLC 1000 fungerer som sikkerhetsrettet kontroller opptil SIL 3, som kan tilkobles opptil 32 Profisafe-Devices. Med Expansion-modul AXC F XL ML 1000 kan en PLCnext Control av type AXC F 3152 suppleres med en Coral Edge-TPU for behandling av KI-applikasjoner.

Ettersom modulene som er plassert på venstre side, kommuniserer med kontrolleren via PCIe, kan det standardiserte grensesnittet også benyttes av enheter fra tredjepart. Til tross for de forskjellige funksjonene har tilleggsmodulene en enhetlig konfigurering. Når en modul plugges inn, verifiserer Engineeringen om korrekt Firmware-versjon ble benyttet, og sender om nødvendig ut en detaljert feilmelding. Expansion-modulene gjør PLCnext Control dermed til en egnet løsning for tilnærmet alle applikasjoner.

Elteco nye crop

Personalnytt fra Elteco

Fra venstre; Inge Fuglset, Kristin Kraby Skjøldt og Vibeke Lundsholt Bjerke

Som alle andre firmaer og privatpersoner har vi i Elteco vært igjennom to svært spesielle år i 2020 og 2021. Koronapandemien har preget hele samfunnet. Den har gjort at vi har måttet ta mange grep og få til kreative løsninger for å etterkomme smittevernregler, samtidig som bedriften skal drives mest mulig normalt. 

 

les mer...
Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

les mer...
Goodtech Bekas crop

Bergen Elektrokompetanse AS overtar Goodtech sitt tavleverksted på Os

Viderefører de gode tradisjonene tavlevirksomheten har bygget opp

Goodtech har signert en avtale med Bergen Elektrokompetanse AS (BEKAS) om å overta tavlevirksomhet på Os fra 31.1.2022. Transaksjonen er i tråd med selskapets strategiske handlingsplan, hvor selskapet skal fokusere og styrke Goodtech innen kjernevirksomheten robotikk, automasjon og digitalisering.

les mer...
AVEVA_photo_Control-Room_crop

Wonderware Scandinavia bytter navn til AVEVA Select Scandinavia

Vil øke verdien AVEVA Select Scandinavia gir til sine kunder

Samtidig utvides samarbeide med AVEVA. Etter 20 år under navnet Wonderware Scandinavia, starter nå et nytt kapittel som AVEVA Select Scandinavia. Alliansen med AVEVA er nok en bekreftelse på selskapenes solide og langvarige samarbeid. Som AVEVA Select-partner kan Wonderware Scandinavia levere hele AVEVAs produktportefølje av ledende industrielle programvareløsninger for økt bærekraft og lønnsomhet. 

les mer...