Edge crop

Skyløsninger, kunstig intelligent (AI) og maskin læring er nå tilgjengelig

Teknologi på kanten

Under fagmessen SPS/Drives i Nuremberg, Tyskland i slutten av november, så vi ikke så mange postere med Industry 4.0 som under tilsvarende utstillinger de siste årene. Årsaken er at nå har produsentene gått fra konseptfasen for digitalisering, til lansering av industrialiserte produkter.

Skyløsninger, kunstig intelligent (AI) og maskin læring er nå tilgjengelige teknologier. For å forenkle innføringen av digitalisering og gi brukerne større fleksibilitet, er edge computing utviklet. Som alltid er standarder viktig når vi skal oppnå problemfri kommunikasjon.

Les hele oppsummering fra SPS messen her

Powel Metering crop

Metering solgt til kanadisk teknologiselskap

Volaris er dyktig på å utvikle selskapene sine som selvstendige virksomheter

Powel har nylig signert en avtale om salg av forretningsområdet Metering til det kanadiske teknologiselskapet Volaris Group. Powel har i løpet av 2018 konkludert med at det er ønskelig å satse mer på selskapets kjerneområder.

les mer...
prelude-new-image crop

Vil utvikle norsk LNG kluster

En rekke industrielle miljøer i Norge har kompetanse og erfaring (foto Shell)

- Vi kan hvis vi vil, sier Eric Christensen. Han er Country manager for Emerson Automation Solution i Norge. Selskapet er kjent som en verdensledende automatiseringsleverandør. Med oppkjøp og produktutvikling blir selskapet i stadig større grad en solid leverandør av automatiseringsløsninger.

les mer...
Bergen pumpestasjon crop

Smartere pumpestasjoner med hardføre sensorer

Målet var å finne ut hvordan pumpestasjoner kan bli smartere

Bergen kommune tester stadig ut ny teknologi for å bedre sitt VA-nett. På Laksevågneset pumpestasjon har de oppnådd gode resultater ved hjelp av små, trådløse sensorer.

les mer...
Rittal morgendagens crop

Rittal bygger morgendagens fabrikk

Hele 70 nye sveise- og håndteringsroboter vil bli installert

Høyteknologiske produksjonsanlegg som «tenker selv», som planlegger ting automatisk, og som optimerer vedlikeholdsarbeidet, takket være kunstig intelligens. Det som først høres ut som science fiction, bygges nå i Rittershausen, Tyskland.

les mer...