Flow FLUXUS ST-HT crop

Presis toveis strømningsmåling over et bredt måleområde

Teknisk Gjennombrudd - Noninvasiv flowmåling av høy-temperatur damp

Med FLUXUS ST-HT presenterer Flow-Teknikk AS, FLEXIM sin verdens første og eneste clamp-on ultralyds-flowmeter for høy temperatur damp. Det nye målesystemet er spesielt designet for å måle nøyaktig volum og masse-flow for mettet og overopphetet damp ved temperaturer opp til 400°C.

FLUXUS ST-HT måler gjennomstrømning av damp noninvasivt fra utsiden av røret. Noninvasiv flowmåling av dampstrømning betyr måling uten avbrudd i drift eller tilførsel. Siden clamp-on ultralydtransducere bare er montert på utsiden av røret, krever det bare minimal installasjonsarbeid og ingen kapping av rørledninger. Den akustiske målemetoden har høy måledynamikk og fungerer uavhengig av strømningsretningen. FLUXUS ST-HT tilbyr presis toveis strømningsmåling over et bredt måleområde opp til 25: 1.

Den nye FLUXUS ST-HT er komplementær til FLEXIMs eksisterende dampstrømningsmåler FLUXUS ST, som også ble markedsført som verdens første i fjor, og hvis bruksområde er begrenset til temperaturer opp til 180°C. Nå kan den nye FLUXUS ST-HT brukes til damp-flowmålinger opp til 400°C i rør opp til 900 mm i diameter. Denne viktige utvidelsen av applikasjonsområdet er oppnådd ved kombinasjonen av FLEXIMs patenterte WaveInjector-teknologi med målemetoden for krysskorrelasjon.

"I dag har det blitt ganske vanskelig å utforske ukjente territorier", sier Denis Funk, Industry Manager Power i FLEXIM: "Vi ønsket ikke å overlate dette feltet helt til Elon Musk. Ingen før oss har lyktes med å måle høy temperatur damp noninvasivt. Denne prestasjonen gjør oss stolte.”

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.