FG Tech Messewand-BEx1-IP67 crop

Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch

Ta din installasjon til neste nivå med BEx1 IP67 IO-Modul

Eksterne I/O-systemer for prosesstekniske applikasjoner i eksplosjonsfarlige områder forenkler installasjonskonseptet betraktelig, dette medfører mindre installasjons-tid og kostnader. Sensorene og aktuatorene er ofte plassert i sone 1 og er delt inn i funksjonsgrupper i systemet. 

Med diskré konsepter forsynes de egensikre feltenhetene fortsatt individuelt via isolerende koblingsforsterkere fra sikker sone, noe som er kostbart.

Når det kommer til modulære eksterne I/O-systemer med Ex-kategori 3 og [ia]-kretser, må sensorkablene føres fra sone 0 eller 1 til sone 2. For eksterne I/O-systemer av enhetskategori 2 må disse vanligvis plasseres i sertifisert kontrollskap. Endringer eller utvidelser er ikke lenger mulig uten ytterligere problemer. God planlegging anbefales derfor allerede i konseptfasen.

BEx-Solution GmbH i Tyskland, som representeres av FG-Tech AS i Norge, presenterer derfor nå en virkelig innovasjon med sin nye kompakte IP67 serie av BEx1, denne leveres i Ex-i eller Ex-e versjoner. Modulen er allerede sertifisert i henhold til IECEx, ATEX, UKEX, videre er den godkjent for bruk Nord-Amerika og har maritime godkjenning fra DNV.

IP67 varianten kan plasseres direkte i sone 1/21 og tilkobles namur-sensorer, 4-20 mA feltenheter og magnetventiler kobles direkte til IO-modulen, dette medfører vesentlig mindre kabelføring. Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch (Profinet eller Modbus TCP/IP) som gir mulighet til å koble flere IO-moduler sammen alternativt koble til annen instrumentering eller utstyr som kommuniserer på samme protokoll. På grunn av det interne Ex-konseptet i modulen, er det ikke nødvendig med ekstra Ex-mediekonvertere, installasjonsinnsatsen reduseres dermed til et minimum.

BEx1 IP67-modulen kan monteres direkte i sone 1/21 uten ekstra kapsling og muliggjør en standardisert og desentralisert struktur av systemene dine.

IO-modulen leveres i følgende utførelser:

  • Ex i versjon: 16 DI Namur, 8 DO, 8 ekstra kanaler individuelt konfigurerbare som AI, AO, DO
  • Ex e versjon: 8AI, 8DIO(AO), 8DIO

BEx1 forenkler ikke bare installasjonsarbeidet betraktelig, men også engineering og systemintegrasjon. Systemplanlegging og utvidelser er dermed enkle å implementere.

Ta kontakt med FG-Tech AS for mer informasjon

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.