Matek aktuator syrefast crop

Kan brukes i kombinasjon med de fleste fabrikater

Syrefast lineær aktuator som tåler røffe forhold

Matek-Samson Regulering AS har i samarbeid med produsenten Ringo Válvulas, som er en del av Samson Group, fått utviklet en unik aktuator i samme materialspesifikasjoner som oljeselskapene stiller til reguleringsventiler.

Nå kan Matek Samson Regulering AS dekke et lenge etterlengtet behov. Den syrefaste aktuatoren vil redusere vedlikeholdskostnadene vesentlig. Levetiden blir minst like lang som for ventilene.

 

Produsenten Ringo Válvulac, hadde allerede de aktuelle aktuatortypene i sitt sortiment i karbonstål utførelse. Landets ledende oljeselskap viste stor interesse for disse produktene. Matek-Samson Regulering AS tok utfordringen fra oljeselskapet sammen med Ringo Válvulas med å utvikle en komplett løsning i syrefast materiale. Utviklingen startet i desember 2014 og allerede i mai i år ble den første aktuatoren produsert.

 

Komplett løsning

Aktuator består av komplett syrefast materiale, som for eksempel 316/CF8M/A4. Materialet på membranen endres etter ønsker fra kunde, typisk er det Buna-N, EPDM eller VITON.

 

Ringo Válvulas serie 300 membran-aktuatorer dekker hele spekteret av ventiler opp til 5 tommers slaglengder. 300 serien omfatter modellene: 330, 350, 380 ,390, som alle har fail open eller fail close alternativer. Alle aktuatorene har mulighet til å ha topp eller sidemontert ratt, med valgfri justerbar "travel stopp" for åpning/stengning eller begge.

 

Aktuatoren er ikke kun beregnet til Ringo Válvulas egne ventiler, men kan brukes i kombinasjon med de fleste fabrikater uten problem. Dette er en stor fordel for brukerne. De kan nå skifte til aktuatorene med lang levetid og fortsatt anvende samme ventil, så lenge denne er god stand.

 

Er det behov for større aktuator, kan Matek Samson levere stempel-aktuator for slike forhold og de kan også produseres i komplett syrefast utførelse.

 

For ytterligere informasjon kontakt se: www.matek.no

 

Om Matek-Samson Regulering AS

MATEK-SAMSON REGULERING AS leveringsprogram er basert på SAMSON GROUP og dens tilhørende fabrikkers produkt portefølje. Dette omfatter et bredt spekter av kontroll- og selvregulerende ventiler samt manuelle og styrte av/på ventiler. Tilbehør som positioner og regulatorer er også en naturlig del av sortiment. I tillegg omfatter porteføljen noen utfyllende agenturer for manuelle ventiler og tilbehør til SAMSON sortimentet.

 

MATEK-SAMSON REGULERING AS har siden 1989 representert SAMSON i Norge. Først under navnet MATEK REGULERING, men da SAMSON gikk inn på eiersiden i år 2000, endret navnet seg til MATEK-SAMSON REGULERING. På denne tiden flyttet vi også inn i nye lokaler i Porsgrunnsveien 4. Våren 2014 åpnet firmaet kontor i Stavanger.

Selskapet utfører ventilberegninger basert på kundens data, og forsøker på alle måter å sikre at våre kunder får de ventilene de har behov for.

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.