Eplan Hartmut_Puetz

For å oppnå optimal integreringen

Strategiske partnerskap Mitsubishi Electric og Eplan

Mitsubishi Electric Europe og Eplan arbeider med forbedringer som partnere i e-F@ctory Alliance vil ha nytte av for å øke prosjektkvalitet og datakonsistens for brukere.

Mer integrering for elektrisk ingeniørarbeid og PLC-programmering Overføring av data fra elektrisk ingeniørarbeid direkte inn i PLC-programmering har nå blitt til en toppmoderne teknologi ved hjelp av integreringen av Eplan Electric P8 og GX Works2.

Utviklingsavdelingene hos Mitsubishi Electric og Eplan jobber i nært samarbeid for å oppnå optimal integreringen av elektrisk ingeniørarbeid og PLC-programmering. Eplan plattformen og GX Works2 - Mitsubishi Electrics programmeringsprogramvare for sine PCL-er i MELSEC-serien er nå koblet sammen igjennom det nye grensesnittet. Dette muliggjør reduksjoner i utviklingskostnadene på mer enn 50 prosent for felles kunder. Her har du et spesifikt brukereksempel: en elektrisk ingeniør lager et kablingsdiagram og med ett museklikk sender han informasjonen for I/O-adressene og funksjonstekstene (som eksempler) til PLC-programmereren, som programmerer GX Works2-kontroller.  Denne automatiske datautvekslingen gjør at man sikrer seg mot tidskrevende og kostbare feil.

Dette fører så til betraktelig reduksjon i utviklings- og idriftsettelsestid for anlegg og systemer. Som en del av denne plattformen kombinerer Eplan Electric P8 dataen for elektrisk maskinvareplanlegging og kontrollteknologi i tillegg til omfattende dokumentasjon. «Prosjektkvalitet og datakonsistens forbedres ved hjelp av integreringen med GX Works2 og reduserer samtidig kostnadene og utviklingstiden til våre felles kunder.» sier Hartmut Pütz, president ved Mitsubishi Electrics Factory Automation - Europeisk forretningsgruppe. Maximilian Brandl, president for Eplan, legger til: «Det gleder oss å være medlem av Mitsubishi Electrics partnernettverk. Våre globale kunder drar fordel av E-CAD- og PLC-grensesnittet samt den høye komponenttilgjengeligheten til Eplan Data Portal. Videre vil dette samarbeidet med Mitsubishi Electric Europe styrke vår nye etablering i Japan.»

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.