Goodtech Hauge crop

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Sterk avslutning på året for Goodtech

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

Det har vært god endringstakt i Goodtech gjennom 2022. Konsernet har hatt en klart uttalt strategi om å fokusere selskapet for å ta posisjoner i det voksende markedet for industriell digitalisering, og har gjennom året fullført flere strategiske salgstransaksjoner som bekrefter konsernets fokus, samtidig som transaksjonene har styrket selskapets kapitalstruktur og balanse.

I januar 2022 ble tavleverkstedet på Os solgt til Bergen Elektrokompetanse, og i august samme år solgte Goodtech maskineringsvirksomheten i Arvika til industrikjempen BE Group. På tampen av året annonserte konsernet enda en strategisk viktig transaksjon, der entreprenørkonsernet NCC tar over Goodtech sin organisasjon på Åland og den resterende virksomhet på Åland holdes for salg.

«Vi er glade for at en så profesjonell aktør som NCC ser verdien i vår virksomhet på Åland, og ikke minst at våre tidligere kollegaer kommer til et miljø som satser stort innenfor deres kjernekompetanse. For oss markerer denne transaksjonen en strategisk milepæl – nå kan vi fokusere på veksten vi ser i markedet for industriell automatisering, robotisering og digitalisering», kommenterer konsernsjef Margrethe Hauge.

I den videreførte kjernevirksomheten i Norge og Sverige, har konsernet samtidig gjort tiltak innenfor salg- og ettermarked som har resultert i vekst i ordreboken på 25% sammenlignet med samme kvartal i 2021.

«Vi har initiert mange endringer gjennom 2022 for å fokusere Goodtech og rigge oss for det utrolig spennende som skjer i nordisk industri. Vi gleder oss over den lønnsomhetsveksten vi hadde i fjor, men det ligger fremdeles et stort potensiale i arbeidet som vi skal konsentrere oss om fremover, nemlig å drive frem nye tekniske løsninger som bidrar til at vi også her hjemme beholder en konkurransekraftig industri», avslutter Hauge.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...