Danfoss - DS Norden crop

For å spare energi har NORDEN A/S derfor montert VLT Drives på sjøvannspumpene

Sparer energi med frekvensomformere

Frekvensomformere fra Danfoss VLT Drives hjelper Damp­skipsselskapet NORDEN A/S med å spare selskapet for over 3 millioner årlig.NORDEN A/S er et av verdens eldste børsnoterte rederier med en flåte på 217 tørrlast og produkttank skip, og er blant de største operatører innenfor flere skipstyper.

Flåten er en blanding av egne og chartrede skip, noe som gir fleksibilitet basert på etterspørsel.
I 2011 kjørte de et forsøk med frekvensregulering av sjø­vannspumpene på oljeskipet NORD butterfly. Det viste seg å være et profitabelt prosjekt, og har gitt betydelige energibes­parelser.

Redusere unødvendig flow
Et skips kjølesystemer er dimensjonert for å seile med 100 % belasting i 32 C havtemperatur. Da de færreste skip hverken oppholder seg ved ekvator, eller kjører ved full hastighet, er kapasiteten svært sjelden nødvendig. For å spare energi har NORDEN A/S derfor montert VLT Drives på sjøvannspumpene til 17 tanker og bulk skip, som tilpasser kjølevannets flow til faktisk behov.
”Vi sparer opp til 180.000 årlig per skip» sier Martin Meldgaard, Fleet manager for produkttankskip hos Dampskips­selskapet NORDEN A/S.
Tilbakebetalingstiden er under 14 mnd. Martin Meldgaard understreker at dette er basert på en drivstoffpris på 3.900/MT, så med stigende priser vil den reelle tiden være på under ett år.

En skreddersydd løsning
Det tette samarbeidet mellom Dampskipsselskapet NORDEN A/S og Danfoss VLT Drives sikret en løsning som oppfylte alle NORDENS behov.

 ”Sikkerhet er et avgjørende parameter for oss, og Danfoss har lagd et system som lever opp til kravene våre på dette. Dessuten yter de god service, så det har vært en veldig positiv opplevelse å samarbeide med dem» Sier Melgaard
Frekvensomformerne ble løpende installert når skipene var i dokk. Meldgaard er svært tilfreds med Danfoss fleksibilitet rundt installasjonen.
Redundans og klassekrav
For å sikre at løsningen lever opp til kravene om redundans er det installert en switchboks. Denne har en felles nettavbryter for alle de tre pumpene. Hver pumpe har en treveis bryter for manuell/off/Auto, som gir brukeren muligheten til å prioritere pumpene.
I omformerne sitter også MCO kaskade­kontroll, der den ene omformeren er master, og de andre to followers.  De to sistnevnte fungerer som backup for redundans. Master vil ved å regulere pumpens hastighet, og automatisk starte og styre ekstra pumper holde temperaturen konstant.
”Det er redundans i systemet, hvis pumpen svikter, vil en av de andre overta og fungere som master. Switchboksen gjør det mulig for oss å bestemme hvilken omformer som skal være master. Den gjør også at vi kan kjøre manuelt. Systemet kjører som da det opprinnelig var designet. Dette oppfyller klassekravene» forklarer Meldgaard.

VLT Drives på nye skip og andre applikasjoner
Danfoss retrofitløsning har vært så suksessfull at NORDEN nå vil bruke systemet på nye skip.
”Vi har brukt Danfoss løsning på alle våre nye skip basert på erfaringene med restaureringsprosjektet,” sier Martin Meldgaard.
Danfoss VLT Drives er på makers list for de nye skipene bygget i Asia, og med økende drivstoffpriser vurderer NORDEN også å kjøre testprosjekt på andre applikas­joner som ferskvannspumper og maskinroms ventilasjon.

Ytterligere informasjon se: www.danfoss.no/vlt

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.