Balluf iot crop

Deteksjonssignalene er klargjort og forhåndsbehandlet i sensoren

Smart sensor for Internett of Things (IoT)

Generering, transportering og prosessering av informasjon er sentrale oppgaver i et Industri 4.0-miljø. Grunnlaget for all informasjon er intelligente sensorer som gir nødvendige innspill. Med sin BOS 21M viser ADCAP en nyutviklet optisk multifunksjonssensor i BOS 21M-serien.

Denne allsidige all-rounderen, som forhandles av Primatec, bruker rødt lys og lar deg velge blant fire sensormoduser: bakgrunnsundertrykkelse, energetisk spredning, retrorefleksiv eller gjennomgående-strålesensor. Alle sensorfunksjonene kan konfigureres via IO-Link mens systemet kjører, slik at fjernprogrammering kan initieres av kontrolleren.

I tillegg registrerer sensoren de faktiske driftsforholdene, samler og behandler informasjon og gir langt mer data enn bare koblingssignalet via IO-Link. Deteksjonssignalene er klargjort og forhåndsbehandlet i sensoren. Dette letter belastningen på systemkontrolleren og reduserer datavolumet på feltbussystemene.

Omfattende, smarte diagnostiske funksjoner gir viktig informasjon, slik som forventet levetid, driftstid og funksjonsreserve. Økende mengde smussoppsamling, sensorfeiljustering, innstillingsfeil eller andre uregelmessigheter kan da pålitelig oppdages tidlig ved å overvåke utslippsverdiene som et mål på sensorsignalkvaliteten. Men når det gjelder operativ sikkerhet, tilbyr denne intelligente sensoren enda mer. BOS 21M ADCAP er den første til å optisk overvåke utgangen av emitter-LED direkte og for å bestemme "stressnivået" ved hjelp av sensorens innvendige temperatur og forsyningsspenning.

 

Mer informasjon finnes på; www.balluff.com

KUKA Platform_KMP200 crop

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

les mer...
ABB smart sensor crop

ABBs smartsensorer bidrar til å løse et av industriens største problemer

Konvensjonell tilstandsovervåkning av motorer er kostbart og tidkrevende

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før med prediktivt vedlikehold.

les mer...
Edge computer crop

Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Fremtidens trusler blir mer målrettede og at ny teknologi vil gjøre det enklere

– Siden sikkerheten hos de store bedriftene er blitt bedre, vil angrepene i økende grad komme mot mindre bedrifter. Det nytter ikke bare å sikre de store - alle må bli sikrere, om landet skal bli sikrere, avslutter Malmedal.

les mer...
Powell Nordlandsnett mast crop

Automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Håper vi å kunne skape mer effektive vedlikeholdsprosesser

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

les mer...