Rittal Blue e chiiller crop

Enhetene krever 40 prosent mindre kjølemedium enn tidligere

Smart kjøling med mindre kjølemedium

Rittal har gjort betydelige forbedringer i kjøleteknologien for maskiner og kapslinger med sine nye Blue e-væskekjølere i effektklassen 11 til 25 kW. Ved å bruke 40 prosent mindre kjølemedium gir enhetene et viktig bidrag til bærekraftig miljøvern.

Samtidig drar brukerne nytte av nøyaktig temperaturregulering, forenklet drift og installasjon samt nye sikkerhetsfunksjoner. Den forhåndskonfigurerte utstyrspakken som er raskt tilgjengelig fra lager kan dekke nesten alle behov: presisjonskontrollsystem, høyere trykkrav eller robust utendørs bruk i kalde soner.

Rekjøling av væsker med en isvannskjøler er et av de grunnleggende kravene for jevn drift i mange industrielle produksjonsprosesser. For eksempel må kapslinger og spesielt maskinverktøy ha en nøyaktig temperaturstyringsfunksjon for presis bearbeiding av metall. Dessuten kreves løsninger som er enkle å bruke og installere, og som gir maksimal sikkerhet. Brukere er ikke lenger villige til å godta lange leveransetider. Tilpassede tekniske løsninger må være raskt tilgjengelige fra hyllen og som standard. Og til slutt øker kundenes fokus på bærekraft og miljøvennlighet.

Bærekraftig og miljøvennlig kjøling

Med sin nye Blue e-kjøler kan Rittal tilby en avansert løsningspakke som oppfyller alle disse behovene. I tillegg til Blue e+-kjøleren med 1,5 til 6 kW finnes væskekjølerne i den robuste industristandarden (IP 44, elektrisk) nå også i fire effekter fra 11 til 25 kW og i de to kapslingsstørrelsene på 660 x 1265 x 1315 mm og 760 x 1265 x 1515 mm (B x H x D). Ved hjelp av mikrokanaler og den dermed svært høye effektiviteten i varmevekslerne (ekstrudert aluminiumsprofil med små kanaler og med en diameter på ca. 1 mm) krever enhetene 40 prosent mindre kjølemedium enn tidligere. Siden varmevekslerne er laget av 100 prosent aluminium, kan det ikke oppstå galvanisk korrosjon.

Regulering etter behov

Viften og kompressoren reguleres sentralt via en digital styreenhet. Slik kan kjølemediets temperatur reguleres nøyaktig. Som standard er hysteresen ± 2 K; imidlertid er en presisjonskontroll (hetgass-bypass) på ± 0,25 K også mulig. Dette forhindrer temperatursvingninger som forårsaker unøyaktigheter i det bearbeidede arbeidsstykket og sikrer også jevn kvalitet.

Lett å bruke

Den flerspråklige og industrielle berøringsskjermen på fronten av kjøleren og de intelligente kommunikasjonsgrensesnittene gjør både drift og analyse lett. Følgelig utføres både parametriseringen av enhetene og avlesingen av data og systemmeldinger tydelig og raskt og vises i ren tekst. Feilmeldinger prioriteres og vises i tre eskaleringsnivåer (obs, feil og vedlikehold).

Rask montering

Blue e-kjøler er klar til tilkobling og kan raskt tas i drift via plug-and-play. Løfteører gjør transporten enkel, og basen/sokkelen egner seg for transport med gaffeltruck. Enhetlige vanntilkoblinger, en justerbar overløpsventil (bypass-ventil) og ideell tilgang til alle komponenter letter arbeidet for installasjons- og servicepersonell.

Gjennomtenkt sikkerhet

Integrerte overløpsventiler sikrer konstant sirkulasjon av kjølevann for å beskytte kjølevæskepumpen mot overbelastning. Ventilen er forhåndsinnstilt for pumpen som brukes og for 50 Hz, men kan også stilles inn for 60 Hz. Et overvåkingssystem for fyllingsnivået garanterer maksimal pålitelighet og bedre tilgjengelighet. Dessuten avgir strømningsmålere (ekstrautstyr) en alarm hvis strømningshastigheten er for lav, og de kan oppdage hydrauliske feil som forurensning og blokkeringer i systemet på et tidlig stadium.

Utstyrspakke raskt tilgjengelig

Som en ekstra service tilbyr Rittal også forhåndskonfigurerte sett med ekstrautstyr, som er raskt tilgjengelige fra lager og som tilbyr en passende løsning for nesten alle behov. For eksempel er ytelsesforbedrende pumper (4 og 6 bar) tilgjengelige for flerkretssystemer. Ved behov kan et presisjonskontrollsystem (hetgass-bypass) brukes til å forbedre kontrollpresisjonen fra ± 2 K til ± 0,25 K. Dessuten kan Blue e-kjøleren forberedes både til kalde soner ned til -20 ºC og til bruk av laser, og de kan også utstyres med en vannkjølt kondensator eller med oppvarming. De kan også tilpasses med spesialmaling.

 

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...