Rittal Blue e chiiller crop

Enhetene krever 40 prosent mindre kjølemedium enn tidligere

Smart kjøling med mindre kjølemedium

Rittal har gjort betydelige forbedringer i kjøleteknologien for maskiner og kapslinger med sine nye Blue e-væskekjølere i effektklassen 11 til 25 kW. Ved å bruke 40 prosent mindre kjølemedium gir enhetene et viktig bidrag til bærekraftig miljøvern.

Samtidig drar brukerne nytte av nøyaktig temperaturregulering, forenklet drift og installasjon samt nye sikkerhetsfunksjoner. Den forhåndskonfigurerte utstyrspakken som er raskt tilgjengelig fra lager kan dekke nesten alle behov: presisjonskontrollsystem, høyere trykkrav eller robust utendørs bruk i kalde soner.

Rekjøling av væsker med en isvannskjøler er et av de grunnleggende kravene for jevn drift i mange industrielle produksjonsprosesser. For eksempel må kapslinger og spesielt maskinverktøy ha en nøyaktig temperaturstyringsfunksjon for presis bearbeiding av metall. Dessuten kreves løsninger som er enkle å bruke og installere, og som gir maksimal sikkerhet. Brukere er ikke lenger villige til å godta lange leveransetider. Tilpassede tekniske løsninger må være raskt tilgjengelige fra hyllen og som standard. Og til slutt øker kundenes fokus på bærekraft og miljøvennlighet.

Bærekraftig og miljøvennlig kjøling

Med sin nye Blue e-kjøler kan Rittal tilby en avansert løsningspakke som oppfyller alle disse behovene. I tillegg til Blue e+-kjøleren med 1,5 til 6 kW finnes væskekjølerne i den robuste industristandarden (IP 44, elektrisk) nå også i fire effekter fra 11 til 25 kW og i de to kapslingsstørrelsene på 660 x 1265 x 1315 mm og 760 x 1265 x 1515 mm (B x H x D). Ved hjelp av mikrokanaler og den dermed svært høye effektiviteten i varmevekslerne (ekstrudert aluminiumsprofil med små kanaler og med en diameter på ca. 1 mm) krever enhetene 40 prosent mindre kjølemedium enn tidligere. Siden varmevekslerne er laget av 100 prosent aluminium, kan det ikke oppstå galvanisk korrosjon.

Regulering etter behov

Viften og kompressoren reguleres sentralt via en digital styreenhet. Slik kan kjølemediets temperatur reguleres nøyaktig. Som standard er hysteresen ± 2 K; imidlertid er en presisjonskontroll (hetgass-bypass) på ± 0,25 K også mulig. Dette forhindrer temperatursvingninger som forårsaker unøyaktigheter i det bearbeidede arbeidsstykket og sikrer også jevn kvalitet.

Lett å bruke

Den flerspråklige og industrielle berøringsskjermen på fronten av kjøleren og de intelligente kommunikasjonsgrensesnittene gjør både drift og analyse lett. Følgelig utføres både parametriseringen av enhetene og avlesingen av data og systemmeldinger tydelig og raskt og vises i ren tekst. Feilmeldinger prioriteres og vises i tre eskaleringsnivåer (obs, feil og vedlikehold).

Rask montering

Blue e-kjøler er klar til tilkobling og kan raskt tas i drift via plug-and-play. Løfteører gjør transporten enkel, og basen/sokkelen egner seg for transport med gaffeltruck. Enhetlige vanntilkoblinger, en justerbar overløpsventil (bypass-ventil) og ideell tilgang til alle komponenter letter arbeidet for installasjons- og servicepersonell.

Gjennomtenkt sikkerhet

Integrerte overløpsventiler sikrer konstant sirkulasjon av kjølevann for å beskytte kjølevæskepumpen mot overbelastning. Ventilen er forhåndsinnstilt for pumpen som brukes og for 50 Hz, men kan også stilles inn for 60 Hz. Et overvåkingssystem for fyllingsnivået garanterer maksimal pålitelighet og bedre tilgjengelighet. Dessuten avgir strømningsmålere (ekstrautstyr) en alarm hvis strømningshastigheten er for lav, og de kan oppdage hydrauliske feil som forurensning og blokkeringer i systemet på et tidlig stadium.

Utstyrspakke raskt tilgjengelig

Som en ekstra service tilbyr Rittal også forhåndskonfigurerte sett med ekstrautstyr, som er raskt tilgjengelige fra lager og som tilbyr en passende løsning for nesten alle behov. For eksempel er ytelsesforbedrende pumper (4 og 6 bar) tilgjengelige for flerkretssystemer. Ved behov kan et presisjonskontrollsystem (hetgass-bypass) brukes til å forbedre kontrollpresisjonen fra ± 2 K til ± 0,25 K. Dessuten kan Blue e-kjøleren forberedes både til kalde soner ned til -20 ºC og til bruk av laser, og de kan også utstyres med en vannkjølt kondensator eller med oppvarming. De kan også tilpasses med spesialmaling.

 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.

Emerson TopWorx_DVR_Iso crop

Emerson lanserer en kompakt ventilposisjonsensor som er konstruert for rask og enkel igangsetting

TopWorx DVR Switchbox er en kompakt og robust ventilposisjonerer av høy kvalitet som leverer pålitelige tilbakemeldinger om åpen/lukket ventilposisjon. Emerson lanserer nyeTopWorx™ DVR Switchbox. Den kombinerer et robust hus av resin, en kompakt størrelse og et patentert kamhjuldesign som leverer et pålitelig verktøy for tilbakemelding om ventilposisjoner for vann- og spillvannsystemer, næringsmiddel- og drikkevareproduksjon og industrielle bruksområder.