Rittal Blue e chiiller crop

Enhetene krever 40 prosent mindre kjølemedium enn tidligere

Smart kjøling med mindre kjølemedium

Rittal har gjort betydelige forbedringer i kjøleteknologien for maskiner og kapslinger med sine nye Blue e-væskekjølere i effektklassen 11 til 25 kW. Ved å bruke 40 prosent mindre kjølemedium gir enhetene et viktig bidrag til bærekraftig miljøvern.

Samtidig drar brukerne nytte av nøyaktig temperaturregulering, forenklet drift og installasjon samt nye sikkerhetsfunksjoner. Den forhåndskonfigurerte utstyrspakken som er raskt tilgjengelig fra lager kan dekke nesten alle behov: presisjonskontrollsystem, høyere trykkrav eller robust utendørs bruk i kalde soner.

Rekjøling av væsker med en isvannskjøler er et av de grunnleggende kravene for jevn drift i mange industrielle produksjonsprosesser. For eksempel må kapslinger og spesielt maskinverktøy ha en nøyaktig temperaturstyringsfunksjon for presis bearbeiding av metall. Dessuten kreves løsninger som er enkle å bruke og installere, og som gir maksimal sikkerhet. Brukere er ikke lenger villige til å godta lange leveransetider. Tilpassede tekniske løsninger må være raskt tilgjengelige fra hyllen og som standard. Og til slutt øker kundenes fokus på bærekraft og miljøvennlighet.

Bærekraftig og miljøvennlig kjøling

Med sin nye Blue e-kjøler kan Rittal tilby en avansert løsningspakke som oppfyller alle disse behovene. I tillegg til Blue e+-kjøleren med 1,5 til 6 kW finnes væskekjølerne i den robuste industristandarden (IP 44, elektrisk) nå også i fire effekter fra 11 til 25 kW og i de to kapslingsstørrelsene på 660 x 1265 x 1315 mm og 760 x 1265 x 1515 mm (B x H x D). Ved hjelp av mikrokanaler og den dermed svært høye effektiviteten i varmevekslerne (ekstrudert aluminiumsprofil med små kanaler og med en diameter på ca. 1 mm) krever enhetene 40 prosent mindre kjølemedium enn tidligere. Siden varmevekslerne er laget av 100 prosent aluminium, kan det ikke oppstå galvanisk korrosjon.

Regulering etter behov

Viften og kompressoren reguleres sentralt via en digital styreenhet. Slik kan kjølemediets temperatur reguleres nøyaktig. Som standard er hysteresen ± 2 K; imidlertid er en presisjonskontroll (hetgass-bypass) på ± 0,25 K også mulig. Dette forhindrer temperatursvingninger som forårsaker unøyaktigheter i det bearbeidede arbeidsstykket og sikrer også jevn kvalitet.

Lett å bruke

Den flerspråklige og industrielle berøringsskjermen på fronten av kjøleren og de intelligente kommunikasjonsgrensesnittene gjør både drift og analyse lett. Følgelig utføres både parametriseringen av enhetene og avlesingen av data og systemmeldinger tydelig og raskt og vises i ren tekst. Feilmeldinger prioriteres og vises i tre eskaleringsnivåer (obs, feil og vedlikehold).

Rask montering

Blue e-kjøler er klar til tilkobling og kan raskt tas i drift via plug-and-play. Løfteører gjør transporten enkel, og basen/sokkelen egner seg for transport med gaffeltruck. Enhetlige vanntilkoblinger, en justerbar overløpsventil (bypass-ventil) og ideell tilgang til alle komponenter letter arbeidet for installasjons- og servicepersonell.

Gjennomtenkt sikkerhet

Integrerte overløpsventiler sikrer konstant sirkulasjon av kjølevann for å beskytte kjølevæskepumpen mot overbelastning. Ventilen er forhåndsinnstilt for pumpen som brukes og for 50 Hz, men kan også stilles inn for 60 Hz. Et overvåkingssystem for fyllingsnivået garanterer maksimal pålitelighet og bedre tilgjengelighet. Dessuten avgir strømningsmålere (ekstrautstyr) en alarm hvis strømningshastigheten er for lav, og de kan oppdage hydrauliske feil som forurensning og blokkeringer i systemet på et tidlig stadium.

Utstyrspakke raskt tilgjengelig

Som en ekstra service tilbyr Rittal også forhåndskonfigurerte sett med ekstrautstyr, som er raskt tilgjengelige fra lager og som tilbyr en passende løsning for nesten alle behov. For eksempel er ytelsesforbedrende pumper (4 og 6 bar) tilgjengelige for flerkretssystemer. Ved behov kan et presisjonskontrollsystem (hetgass-bypass) brukes til å forbedre kontrollpresisjonen fra ± 2 K til ± 0,25 K. Dessuten kan Blue e-kjøleren forberedes både til kalde soner ned til -20 ºC og til bruk av laser, og de kan også utstyres med en vannkjølt kondensator eller med oppvarming. De kan også tilpasses med spesialmaling.

 

AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...
Johnsen MW crop

Ny leder for systemer og løsninger hos Malthe Winje

Jim Martin Johansen(46) har tiltrådt stillingen som Manager System & Solutions i Malthe Winje Automasjon med hovedfokus på SCADA programvare fra ICONICS.

les mer...
Mitsubishi cobot crop

Ny Cobot MELFA ASSISTA med enkel håndtering

Prosessen er både tidsbesparende og intuitiv for operatører.

Mitsubishi Electrics nye kollaborative robot, MELFA ASSISTA, er utviklet for å arbeide sammen med mennesker, uten behov for vern, samtidig som den oppfyller dagens krav til sikkerhet for personell i produksjonen.

les mer...