Beckhoffcloud_engineering crop

Kan jobbe videre i det vanlige utviklingsmiljøet

Smart Engineering direkte i skyen

TwinCAT Cloud Engineering som grunnlag for høyeffektive IoT automatiseringskonsepter. PC-basert styring som sentral, åpen styringsplattform for alle maskinfunksjoner, støtter optimal implementering av høyeffektive IoT-baserte automatiseringskonsepter.

Maskiner, systemer og produksjonslinjer kan kobles sammen i nettverk slik at effektivitetspotensialet kan utnyttes på tvers av prosessene. I denne sammenheng tilfører TwinCAT Cloud Engineering en ny dimensjon ved å gi brukerne et enkelt verktøy for å konstruere TwinCAT-innstanser og kontrollere i skyen.

TwinCAT Cloud Engineering tillater oppretting og bruk av eksisterende TwinCAT Engineering- og Runtime-produkter direkte i skyen. Tilgang skjer enkelt via Beckhoffs nettside, dvs. at bortsett fra en nettleser, så trengs det ingen ekstra programvarekomponenter. Registrerte brukere kan på den måten arbeide med TwinCAT utviklingsmiljøet fra hittil uegnede plattformer, som f.eks. nettbrett-PC.

Forekomstene av TwinCAT Cloud Engineering generert av brukere kan kobles til fysisk kontrollmaskinvare via en sikker transportkanal. Brukerne drar nytte av alle fordelene med TwinCAT kontrollarkitekturen så vel som desentraliserte samarbeidsalternativer via et kildekontrollager. Videre tilbyr TwinCAT Cloud Engineering-instansen et omfattende og ideelt grunnlag for å oppnå de første trinnene i TwinCAT-miljøet, særlig for nybegynnere.

Med TwinCAT Cloud Engineering har du nå i tillegg muligheten til å overføre TwinCAT-arkitekturen komplett til skyen. Den eneste forskjellen i forhold til vanlig fremgangsmåte er bruken av en virtuell maskin i stedet for en lokal PC. Det har den fordelen at brukeren ikke trenger å venne seg til et nytt programvaremiljø, men kan jobbe videre i det vanlige utviklingsmiljøet. Det er ikke nødvendig å installere og vedlikeholde forskjellige programvareversjoner skreddersydd for den individuelle maskingenerasjonen på din egen PC. I stedet kan det brukes ulike TwinCAT Cloud Engineering-instanser med ulike versjoner. Tilgangen skjer eksternt og etter behov. Et kildekodekontrollager fungerer som prosjektlagring, som du kan få tilgang til direkte fra TwinCAT Engineering.

Effektivt teamarbeid med kildekontroll

Med moderne kildekontroll-funksjonaliteter kan Git-baserte systemer kobles til uten problemer og brukes til administrasjon av automatiseringsprosjektet. Funksjonen TwinCAT Multi User gjør det mulig med enkel og sømløs tilgang til kildekontrollageret uten dybdekompetanse. Med TwinCAT Cloud Engineering kan det brukes både en Git-server integrert i instansen og en separat Git-basert skytjeneste for å gjøre samarbeid på flere instanser med flere brukere lettere.

 

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...