JFKnudtzen forsyning crop

Krever mye planlegging, og man er nødt til å ha en løsningsorientert innstilling

Slik oppnår du en stabil forsyningskjede

Uansett hvilken bransje man befinner seg i, er en stabil forsyningskjede alltid noe en bedrift burde jobbe for. Vi har snakket med JFKnudtzen, en langvarig kunde hos Dachser Norway, om hvordan selskapet har klart å skape en stabil forsyningskjede. 

Hvordan oppnår man egentlig en stabil forsyningskjede? Det korte svaret er: ved å prioritere pålitelighet og kvalitet fremfor noe annet når man skal velge logistikkleverandør.

Å bli ansett som en seriøs aktør på automasjons- og elektronikkmarkedet, er en stor utfordring av flere grunner. At det til enhver tid er utallige varedeler som skal holdes i bevegelse samtidig med at selve markedet er i rask utvikling, er kun noen av grunnene. Dette gjør konkurrenter i denne bransjen hundre prosent avhengig av en stabil forsyningskjede.

En av landets ledende totalleverandører innen det profesjonelle elektro- og automatiseringsmarkedet er JFKnudtzen, som siden 1955 har levert kvalitetsprodukter innen alt fra koblingsteknikk og industriautomasjon til kapslinger og annet verktøy til bransjen. Deres aller største oppgave er å sørge for å holde deres (over 160 000) registrerte varer i bevegelse samtidig med å tilby tjenester tilpasset bransjens seneste innovasjoner.

Pålitelighet gir pålitelighet

Logistikkansvarlig hos JFKnudtzen, Adrian Karlsson, har med tiden lært hvilke faktorer som må være på plass for at logistikkprosesser foregår så knirkefritt som mulig. Han har jobbet som logistikkleder hos JFKnudtzen i to år, og hans viktigste jobb er å sørge for at vareflyten holdes i gang. Da vi spurte hva som er aller viktigst i forhold til en velfungerende logistikk svarte han:

«Det absolutt viktigste er at vi kan stole på leveringstidene. Her er vi jo helt avhengig av at transportør både leverer utfra de ledetidene vi har, men også at vi blir kontaktet og mottar informasjon dersom noe skulle skje under frakt. Her føler vi at vi kan regne med Dachser.»

Adrian fortsetter med: «Det vil alltid være usikkerhet når man skal sende ting. Om det er fra Oslo til Bergen eller om det er fra München til Oslo. Det vil alltid finnes et risikomoment, men det å kunne levere en noenlunde stabilitet er ekstremt viktig for oss. Når usikkerheten knyttet til transport og logistikk minimeres, så vil også vi fremstå som en mer seriøs og en dyktig leverandør innenfor vårt område. Det er her Dachser kommer inn i bildet. Fordi de hjelper oss med å redusere risikoen forbundet med forsendelser, kan vi fokusere på å være den beste, og mest pålitelige, utbyderen på markedet.» 

Mer enn kun faste avgangstider og effektive forbindelser

Dachser Norway håndterer JFKnudtzens stykkgodsimport fra Europa, og Mikael Hansson, kundekontakten til JFKnudtzen og Business Development Manager hos Dachser Norway, sier seg enig med Adrian.

«Det er mange usikkerhetsfaktorer man må ta høyde for når man planlegger transport og logistikk. Man trenger mer enn kun faste avgangstider og effektive forbindelser. Det må eksistere en åpen kommunikasjonsflyt mellom alle ledd i forsyningskjeden. Når man oppnår perfekt samspill mellom produsenter, transportører, myndigheter og leverandører, er man godt på vei mot en stabil, pålitelig forsyningskjede. Det er nøyaktig et slikt samspill kollegaene mine og jeg hele tiden streber etter. Det krever mye planlegging, og man er nødt til å ha en løsningsorientert innstilling, men det er nøyaktig dette vi er eksperter på.»

Om JFKnudtzen

JFKnudtzen er en totalleverandør innen det profesjonelle elektro- og automatiseringsmarkedet i Norden. Siden 1955 har JFKnudtzen levert kvalitetsprodukter innen koblingsteknikk, industriautomasjon, kapslinger, energi, merkesystem, ledningsmateriell og verktøy.

Selskapet representerer flere viktige leverandører med blant annet Weidmüller, Brady og Rockwell Automation i spissen. Rockwell Automation er verdens største selskap innenfor industriell automatisering. JFKnudtzens produkter er viktige deler hos mange norske produksjonsbedrifter innenfor næringsmiddelindustri, havbruk, offshore og på skip, for å nevne noen. Levering til riktig tid er derfor svært viktig for 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...