KUKA_KR_Delta crop

Høy driftssikkerhet kombinert med et svært lavt vedlikeholdsbehov

Slank og effektiv deltarobot fra KUKA

KR Delta, som er siste nytt i KUKAs produktkatalog, er en allsidig pick and place-robot, skreddersydd for hygienisk følsomme miljøer. –Roboten er spesialtilpasset for miljøer med krav til raskhet og renhet. – Den er i rustfritt tvers igjennom, lett å gjøre ren og krever minimalt med vedlikehold. Noe som betyr at man kan maksimere oppe tiden, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

Robotserien KR Delta er utformet med tanke på miljøer der det stilles svært høye krav til hygiene. For eksempel næringsmiddel-, emballasje- og legemiddelindustrien eller de delene av elektronikkhåndtering som har ekstreme krav til renhet. 

Lever opp til flere standarder
Robotserien, som begynte å selges nå i april, lever blant annet opp til både amerikanske FDAs og EUs standarder for næringsmiddelhåndtering. Kapslingsklassen er på IP 67, men aksel 4 der gripeverktøyet er plassert har kapslingsklassen IP69K – noe som tillater rengjøring under høyt trykk, høy temperatur og gir motstandskraft mot kjemikalier, sier Micael Amandusson.
Når det gjelder omgivelsestemperatur, kan den arbeide i miljøer der det er fra null og opptil 45 grader.
– Ned til fem plussgrader pleier ellers å være standard blant de fleste av konkurrentene våre. Men de ekstra fem gradene gjør stor forskjell når du arbeider med næringsmidler.

  • KR Delta tåler høytrykksvask opptil 100 kPa
  • Er sertifisert for renrom i henhold til ISO 14664 klasse 3
  • Tåler alkaliske og sure rengjøringsmidler
  • Girene er lukket, og kuleleddene selvsmørende

– I det hele tatt dreier det seg om høy driftssikkerhet kombinert med et svært lavt vedlikeholdsbehov. Dette er roboter som det går an å få maksimalt antall arbeidstimer ut av, sier Micael Amandusson.

Raske bevegelser
En annen egenskap som utmerker KT Delta, er bevegelseshastigheten. I sine raskeste hastighet kommer den ned i en syklustid på et halvt sekund. Det gjør at den er effektiv i håndteringer der det gjelder å få unna flere oppgaver samtidig. I tillegg tar den svært liten plass og kan for eksempel også monteres i et tak.
Opptil ti roboter kan settes sammen i en enhet som arbeider sammen. Når det gjelder vekt fås KR Delta-robotene for nyttelaster på opptil seks kilo. Rekkevidden er opptil 1200 millimeter.
KUKAs KR Delta-robot er det perfekte valget for pick and place-applikasjoner, sortering, pakking og næringsmiddelhåndtering.
Styreenheten som er spesielt beregnet for serien, er KR C5 micro, som i tillegg til sin slanke utforming også trekker 35 prosent mindre energi enn forgjengerne sine.
– Til sammen utgjør KR Delta og KR C5 micro et svært godt og effektivt team, sier Micael Amandusson.

 

KUKA DeviceConnect crop

KUKAs programvare løfter robotene inn i fremtiden

Gir mulighet for å analysere og oppnå fordeler som redusert energibruk

For å oppnå industri 4.0 fullt ut må produksjonsutstyr være tilkoblet og distribuere data. Og det må skje mer eller mindre sømløst mens produksjonen er i gang. Denne store mengden data utgjør grunnlaget for preventivt vedlikehold, maskinlæring og prosessoptimering.

les mer...
Kilter robot crop

Sikrer styring av ugress-robot

Kvantesprang for robotisering i landbruket

Leica Geosystems HxGN SmartNet styrer Kilter-roboten som nå settes inn for å redusere sprøytemidler og bekjempe ugress. Etter ti års utvikling er roboten fra Langhus klar for sin første virkelige sesong. Den settes i arbeid på persillerotåkeren til André Hasle i Rygge.

les mer...
Eaton effektbryter crop

Eaton lanserer sin mest avanserte effektbryter til nå

Passer inn i moderne energidistribusjonssystemer.

Den digitale effektbryteren NZM kombinerer IoT-teknologi, sikkerhet, forutsigbart vedlikehold og lavt energiforbruk. Bygg- og anleggsbransjen står for rundt 40 prosent av alle klimagassutslipp globalt, og ifølge Forskningsrådet står energibruk i bygninger for omtrent en tredjedel av all energibruk i Norge.

les mer...
Trend sikkerhet crop

Trend Micro tilbyr unik endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

Setter en ny milepæl for sikker endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

I Trend Micros rapport som oppsummerer 2020, kommer det frem at den tilkoblede industrien – Industri 4.0 – har vært et primært mål for cyberkriminelle. Løsepengevirus har spredt seg i et hurtig tempo og har vært svært utfordrende å håndtere. Det gjør det enda viktigere nå enn noensinne å sikre disse spesielle og ikke helt ukompliserte miljøene.

les mer...