KUKA_KR_Delta crop

Høy driftssikkerhet kombinert med et svært lavt vedlikeholdsbehov

Slank og effektiv deltarobot fra KUKA

KR Delta, som er siste nytt i KUKAs produktkatalog, er en allsidig pick and place-robot, skreddersydd for hygienisk følsomme miljøer. –Roboten er spesialtilpasset for miljøer med krav til raskhet og renhet. – Den er i rustfritt tvers igjennom, lett å gjøre ren og krever minimalt med vedlikehold. Noe som betyr at man kan maksimere oppe tiden, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

Robotserien KR Delta er utformet med tanke på miljøer der det stilles svært høye krav til hygiene. For eksempel næringsmiddel-, emballasje- og legemiddelindustrien eller de delene av elektronikkhåndtering som har ekstreme krav til renhet. 

Lever opp til flere standarder
Robotserien, som begynte å selges nå i april, lever blant annet opp til både amerikanske FDAs og EUs standarder for næringsmiddelhåndtering. Kapslingsklassen er på IP 67, men aksel 4 der gripeverktøyet er plassert har kapslingsklassen IP69K – noe som tillater rengjøring under høyt trykk, høy temperatur og gir motstandskraft mot kjemikalier, sier Micael Amandusson.
Når det gjelder omgivelsestemperatur, kan den arbeide i miljøer der det er fra null og opptil 45 grader.
– Ned til fem plussgrader pleier ellers å være standard blant de fleste av konkurrentene våre. Men de ekstra fem gradene gjør stor forskjell når du arbeider med næringsmidler.

  • KR Delta tåler høytrykksvask opptil 100 kPa
  • Er sertifisert for renrom i henhold til ISO 14664 klasse 3
  • Tåler alkaliske og sure rengjøringsmidler
  • Girene er lukket, og kuleleddene selvsmørende

– I det hele tatt dreier det seg om høy driftssikkerhet kombinert med et svært lavt vedlikeholdsbehov. Dette er roboter som det går an å få maksimalt antall arbeidstimer ut av, sier Micael Amandusson.

Raske bevegelser
En annen egenskap som utmerker KT Delta, er bevegelseshastigheten. I sine raskeste hastighet kommer den ned i en syklustid på et halvt sekund. Det gjør at den er effektiv i håndteringer der det gjelder å få unna flere oppgaver samtidig. I tillegg tar den svært liten plass og kan for eksempel også monteres i et tak.
Opptil ti roboter kan settes sammen i en enhet som arbeider sammen. Når det gjelder vekt fås KR Delta-robotene for nyttelaster på opptil seks kilo. Rekkevidden er opptil 1200 millimeter.
KUKAs KR Delta-robot er det perfekte valget for pick and place-applikasjoner, sortering, pakking og næringsmiddelhåndtering.
Styreenheten som er spesielt beregnet for serien, er KR C5 micro, som i tillegg til sin slanke utforming også trekker 35 prosent mindre energi enn forgjengerne sine.
– Til sammen utgjør KR Delta og KR C5 micro et svært godt og effektivt team, sier Micael Amandusson.

 

Tavle årsmæte crop[1]

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.