Rittal edge crop

Er utformet slik at bedrifter kan tilpasse det til ønsket ytelsesnivå

Sikre og effektive Edge Data Center utvikler prosesser i stålindustrien

Toppmoderne produksjonsanlegg vil effektivt utnytte sin kontinuerlige strøm av data fra hele verdiskapningen. Data fra forskning, produktutvikling, produksjon og kundeservice må være tilgengelig umiddelbart for å sikre optimal drift og lønnsomhet.

Dette krever at IT-infrastrukturen er tilpasset dette. Rittal har utviklet nøkkelferdige løsninger som kan håndtere store mengder data.

Et konkret eksempel på dette finner vi hos en ledende stålprodusent i Ruhrdistriktet i Tyskland. Her produseres flere hundre stålprodukter i høyt automatiserte produksjonsanlegg. Mange av prosessene styres via sensorer og roboter, noe som krever installasjon av høytytende IT-systemer i nærheten av produksjonsstedene. Korte latenstider og rask datatilgang er to av de viktigste kravene. Samtidig må IT-infrastrukturen beskyttes mot uautorisert adgang og tøffe produksjonsmiljøer.

Desentraliserte IT-systemer

Edge Data Center er desentraliserte IT-systemer som ligger i umiddelbar nærhet av datakildene, noe som bidrar til å sikre en usedvanlig rask umiddelbar databehandling. De er også koblet til skydatasentre for nedstrøms evaluering. Programvareapplikasjoner i tilkoblede datasentre bruker disse oppdaterte dataene til å utføre analyser som krever stor datakraft.

Den perfekte løsningen for alle bruksområder

Et Edge-datasenter er utformet slik at bedrifter kan tilpasse det til ønsket ytelsesnivå ved hjelp av forhåndskonfigurerte, standardiserte moduler. Klimakontroll og strømforsyningsmoduler, IT-racks og sikkerhetskomponenter er koordinert med hverandre.

For eksempel kan mindre systemer utføre oppgaver som den første aggregeringen av sensordata på en produksjonslinje, noe som bidrar til å ytterligere optimalisere produksjonsprosessene, mens mer kraftfulle datasentre ved behov brukes til å øke beregningskraften betydelig.

Krav bestemmer konfigurasjonen

Det modulære Edge Data Center kan installeres i form av en container på bedriftsområdet eller i fabrikkbygninger. Dette er som oftest en ideell løsning. Takket være sine stålvegger er IT-containere både stabile og sikre. At de er flyttbare, gjør dem også svært fleksible og betyr at datasenteret kan installeres hvor som helst på bedriftens tomt eller i lager- og produksjonsbygg. Med riktig kjøleteknologi støtter de en effekt på opptil 35 kW per IT-rack.

Unngå produksjonsstopp

Hvilken beskyttelseskategori datasenteret behøver, er avhengig av faktorer som plassering og hvor feilsikkert systemet må være. Edge Data Center kan også installeres i et rom-i-rom-miljø for avanserte sikkerhetskrav. Et sikkerhetsrom av denne typen gir maksimal beskyttelse mot støv, skitt og brann.

Mens beskyttelsesklasse IP 22 er tilstrekkelig i kontormiljøer, krever Industri 4.0-installasjoner beskyttelsesklasser opptil IP 55. Kapslinger som beskyttes på denne måten, bidrar til å forhindre at det samler seg skadelige støvstoffer. De har dessuten full kontaktbeskyttelse og beskyttes mot vannstråler fra alle retninger. Egnede løsninger trengs også for brannbeskyttelse, f.eks. et slukningsanlegg installert i teknikkskapet. Systemet bør inneholde et tidlig branndetekteringssystem og et aktivt slukkeanlegg for å forhindrer at en brann sprer seg.

Overvåking

Det er viktig å bruke et overvåkingssystem som dekker strømforsyning, kjøling og branndeteksjon og -slukning, men som også dekker kapsling-/rackdører og sidepaneler. En elektronisk dørlås har den ekstra fordelen at det er enklere å se hvem av de ansatte som hadde tilgang til IT og når. Under fjernvedlikehold eller nødsituasjoner kan det være nødvendig å slå av systemet, det vil si å bryte strømforsyningen. Omkoblingsbare PDU-er (strømfordelingsenheter) kreves til dette formålet.

For å redusere driftskostnadene bør Edge-systemet automatiseres og gjøres stort sett vedlikeholdsfritt.

Tilpasser seg digitaliseringen

Det allsidige, skalerbare Edge-systemet gjør det ganske enkelt mulig for produksjonsbedrifter å tilpasse IT-infrastrukturen sin til de nyeste digitaliseringsinitiativene, samtidig som de strengeste sikkerhetsstandardene opprettholdes og hjelper dem å integrere IT-ressurser fra skyen. Nye data og det stadig økende antallet IT-baserte prosesser kan etter hvert skape nye tjenester, som vedlikehold av produkter og andre smarte tjenester.

 

 

Autic Henrik Sorensen crop

Autic forsterker salgsstaben

Har allsidig bakgrunn og salgserfaring

Henrik Sørensen er ansatt som salgsingeniør hos Autic. Han vil ha fokus på kontakt og oppfølging av både eksisterende og nye kunder, for å tilby tekniske produkt- og systemløsninger tilpasset kundenes behov.

les mer...
Schneider Karoline_Nystrom crop

Klimaengasjementet spriker fra landsdel til landsdel

Skyldes omstillingen etter oljekrisen og en grønn vind i energisektoren

Få ledere har konkrete planer for å få ned CO2-utslippene. Administrerende direktør i Schneider Electric, Karoline Nystrøm, er sterkt engasjert i klima og grønn teknologi. Her under sin keynote på selskapets bransjekonferanse Let’s Connect.

les mer...
Eplan eView crop

Eplan ePulses nye skystrategi Øke kvaliteten på produkt- og prosessnivåene

Skytilbudene utvikles på en smidig måte, og vi følger nøye med på kundenes behov

Løsningsleverandøren Eplan har tilbudt skybaserte systemer en stund. Eplan Data Portal er etablert over hele verden som produsentbibliotek for nedlasting av produktdata. Siden tidlig i 2019 har Eplan utvidet sitt sortiment av løsninger der ECAD-prosjekter kan ses, bekreftes og kommenteres med en markeringsprosess.

les mer...
Ventil 3 crop

Robust konstruksjon gir lang levetid

Vi har ikke hatt driftsstans eller noen form for driftsproblemer

Når det gikk om lag 20 år før kunden tok kontakt med leverandøren for å diskutere vedlikeholdsopplegg og mulig utskiftingsprogram, er det nærliggende å si at utstyret er godt konstruert. I tillegg er valg og spesifisering av komponenter utført på en faglig god måte.

les mer...