Pepperl industrial_ethernet crop

Pålitelig, kontinuerlig og transparent flyt av data fra felt- og kontrollnivåer

Sikker kommunikasjon i sanntid på tvers av alle nivåer

Pepperl+Fuchs tilbyr et stort utvalg industrielle Ethernet-komponenter som trygt og pålitelig kan integreres i anlegget og nettverksinfrastrukturen. De sikrer rask og transparent dataoverføring i krevende industrianlegg og er en viktig byggestein for cloud computing og Industri 4.0.

I en tidsalder med digitalisering av produksjonsprosesser og nettverkstilknyttede industrianlegg, er sanntidsdataoverføring en nøkkelfaktor i innføringen av Industry 4.0. Industrielt Ethernet skaper en konsistent nettverksinfrastruktur på tvers av alle forretnings- og produksjonsnivåer.

Takket være videre teknologisk utvikling, som Fast Ethernet, svitsjteknologi og full dupleksoverføring, har industrielle Ethernet-protokoller blitt en av de viktigste overføringstypene innen automasjonsteknologi i dag. Sanntidsoverføringen oppnådd med Fast Ethernet blir stadig viktigere, spesielt på kontroll- og sensor/aktuatornivå. Protokoller som PROFINET, EtherNet/IP og EtherCAT når busssykluser på 100 mikrosekunder, noe som betyr at de oppfyller strenge sanntidskrav.

Konsekvent implementering av skybaserte applikasjoner krever en pålitelig, kontinuerlig og transparent flyt av data fra felt- og kontrollnivåer helt opp til skyen. Porteføljen fra Pepperl+Fuchs og Pepperl+Fuchs Comtrol tilbyr en omfattende løsning for overføring av seriell, RFID og IO-Link sensordata.
Industrielle Ethernet-svitsjer, serielle gatewayer og OPC UA-standard IO-Link-mastere fra Pepperl+Fuchs Comtrol bygger bro mellom det laveste sensor-/aktuatornivået og skysystemer på høyere nivå. Dette gjør det mulig å utnytte det fulle potensialet til fremtidsrettede IoT-applikasjoner. Den utvidede IO-Link-porteføljen gir deg enda mer støtte for å gjøre industriell nettverkskommunikasjon mer effektiv og fleksibel, og dermed fremme utviklingen av dine digitale forretningsprosesser.

Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...