Linn Moholt crop

Teknor er et strategisk oppkjøp som styrke selskpete i nord, sier Linn C. Moholt

Siemens inngår servicepartner avtale

Karsten Moholt AS i Bergen og Teknor i Harstad blir Siemens to sertifiserte elektromekaniske verksteder i Norge. Det betyr at vi kan yte enda bedre service overfor våre kunder i landbasert industri, offshore og marine.

Valget av de to verkstedene er ikke tilfeldig. Siemens har benyttet seg av verkstedene for service på motorer og generatorer i mange år allerede.

- De som jobber der er svært dyktige og erfarne. Når vi nå har inngått en serviceavtale med disse to bedriftene, så er det både gunstig for oss og for kundene vi server. Vi forventer at dette partnerskapet styrker Siemens’ markedsposisjon vesentlig i det norske markedet for motorer og generatorer, sier salgsdirektør Roar Søvik i Siemens’ Drive Technologies.

Begge partnere er strategisk plassert og det er ventet stor vekst i olje- og gassvirksomheten i havområdene vest for Bergen og nord for Harstad i årene fremover.

- Siemens AS har i den senere tid vunnet flere kontrakter for levering av elektromotorer til oljeselskaper på både norsk og internasjonal sokkel.  Med samarbeidet med Karsten Moholt AS og Teknor sikrer Siemens AS at våre kunder også får en god oppfølging på ettermarkedssiden, hvor våre nye servicepartnere har lang erfaring både onshore og offshore.

Teknor ble etablert i 1951 og har i dag 14 ansatte. I 2010 omsatte bedriften for 15 millioner kroner. Karsten Moholts historie startet med tre ansatte rett etter 2. Verdenskrig. I dag har selskapet 180 ansatte og en omsetning på nær 280 millioner kroner (2012).

 

Karsten Moholt AS kjøper Teknor

Karsten Moholt AS er en av verdens ledende bedrifter innen elektromekanisk kompetanse for roterende utstyr. 3. desember var alt klart for oppkjøp av Teknor med virkning fra 1.1.2014

- Det beste som kunne skje. Både for deg som kunde og for Teknor. Vi vil bestå som en enhet i Harstad med Teknor-navnet og yte deg som kunde like god eller bedre service enn før, sier Torstein Broderstad i Teknor. Torstein Broderstad fortsetter som administrerende direktør i Teknor. Alle ansatte blir med videre. 

- Med Karsten Moholt som eier vil vi sikre vekst, utvikling og konkurransekraft. Nå får vi muligheten til virkelig å være med på den største veksten noensinne i Nord-Norge. Olje- og gass-bransjen er stor og krevende. Her kreves det enda mer kompetanse, større kapasitet og tilhørende utstyr og instrumenter enn i noen annen bransje. Sammen med Karsten Moholt vil vi nå klare å betjene denne og samtidig alle de andre bransjene vi tradisjonelt har. 

- Selv om det er noe vemodig å selge mens man er på topp føles dette riktig, sier Torstein Broderstad og ser frem til et fortsatt tett og godt samarbeid i lang tid fremover.

- I Teknor jobber vi kontinuerlig med å øke servicegraden til våre kunder. Spesielt når det gjelder havari både til lands og til vanns er det avgjørende med hurtige leveranser. Normalt er det 10-12 uker på leveranser av kompressormotorer. Nå kan vi levere Leroy Somer motorer på dagen. Og responsen har ikke latt vente på seg. De første motorene er allerede levert fra vårt lager, sier salgsjef Jonny Stiby i Teknor.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.