Freyr siemens crop

Bærekraftig battericelleproduksjon i Norge basert på 100% fornybar energi

Siemens har inngått partneravtale med FREYR for grønn produksjon av battericeller i Norge

Siemens og FREYR har signert et Memorandum of Understanding (MoU) der Siemens skal støtte FREYR med sin ekspertise innen automatisering og programvareportefølje, samt kraftløsningssystemer.

FREYR planlegger en storstilt, konkurransedyktig og bærekraftig battericelleproduksjon i Norge basert på 100% fornybar, lavkost ​​energi fra vann- og vindkraft.

Digital tvilling
Siemens vil i første omgang støtte FREYRs planer gjennom felles utvikling av en digital tvilling av FREYRs planlagte battericelleproduksjonsanlegg. Dette vil muliggjøre avanserte virtuelle simuleringer av eksisterende og nye battericelle-teknologiløsninger.
FREYR mener at Siemens støtte med sin Digital Enterprise-portefølje vil resultere i lave kostnader og grønne battericelleproduksjon i Norge. Siemens vil være FREYRs teknologipartner for automatisering, elektrifisering og digitalisering gjennom prosjektfasene, fra utvikling av anleggsdesign til simulering av battericelleproduksjon og -tjenester. I tillegg vil Siemens støtte utvikling av den elektriske infrastrukturen fra nettet til fabrikken, og FREYR planlegger å bruke Siemens automatiseringsportefølje som grunnlag for battericelleproduksjonen.
Våren 2019 kunngjorde FREYR sin ambisjon om å bygge et 32 ​​+ 2 GWh batteri-celleanlegg (en såkalt Giga-fabrikk). Dette er en av de største i Europa, for å produsere litium-ion-batterier (LIB) celler, basert på bevist teknologi gjennom en lisensierende forretningsmodell.
32 GWh er målrettet mot det eksponentielt voksende maritime og EV (elbil)-markedet i Europa. GWh-anlegget retter seg mot mer begynnende markedsvertikaler som stasjonære lagringsapplikasjoner. Anlegget på 2 GWh kan også brukes til å tilby skaleringstjenester for de beste nye battericelle-teknologiene i industriell skala.

 “Siemens er den eneste leverandøren med en helhetlig tilnærming til batteribransjen. Sammen med FREYR utvikler vi en digital tvilling som speiler produksjonen, produktet og ytelsen. I kombinasjon med Norges fornybare energi kan FREYR gjøre Norge til en betydelig leverandør av battericeller globalt. ”Sier Frank Bråthen, administrerende direktør i Siemens Digital Industries Norge.

Siemens og FREYR vil også utforske spesifikke samarbeidsmuligheter, inkludert, men ikke begrenset til: Hvordan optimaliserer du design, simulerer og verifiserer produksjonen av toppkvartil battericelle gjennom material- og energistrømmer for velprøvde og nye teknologier
«FREYR er glade for å samarbeide med Siemens i jakten på overlegne lavprisbatterier fra Norden. Siemens dype ekspertise og anerkjente erfaring for å støtte kunder for å oppnå større produktivitet og fleksibilitet er av høy verdi for FREYR. Vi ser frem til å utvikle ytterligere uttaket av fabrikken i Mo i Rana, mens vi utnytter partnerskapet med Siemens for å styrke grunnlaget for verdensledende produksjon av battericeller fra Norge», sier Tom Einar Jensen, administrerende direktør i FREYR AS.

“FREYR skaper et økosystem av vitenskapelige, kommersielle og økonomiske interessenter for å utvikle nye markedsvertikaler. Målet er å møte økt global etterspørsel etter battericeller produsert i Norge og Norden på en ansvarlig, miljømessig og økonomisk optimal måte. Denne avtalen er et viktig skritt fremover for oss, sier Torstein Dale Sjøtveit, FREYRs konsernsjef.
 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...