TIA Portal V14 engineering framework: increased productivity, re

Siemens Digital Industries viser Industrial Operations X

Tradisjonen tro har Siemens Digital Industries stand på Nor-Shipping. Selskapet presenterer blant annet den nye versjonen av engineering-rammeverket TIA Portal samt Industrial Operations X som er en del av den åpne digitale forretningsplattformen Siemens Xcelerator.

– Maritim industri er et viktig segment for oss. Det er mange leverandører til maritim som bruker våre produkter i sine løsninger, sier Arne Bergun, leder Factory Automation i Siemens Norge.

Av Eirik Iveland

På Nor-Shipping vil Siemens presenter Version 18 av sitt TIA Portal (Totally Integration Automation Portal) og nye Simatic-kontrollere. Løsningene kommer med høyere data- og kommunikasjonsytelse og støtter R1-redundans.

– Med TIA-portalen kan du integrere alle komponenter i ett automatiseringsprosjekt. Det kan være PLS-er, HMI-er og frekvensomformere, sier Bergun.

– Portalen gir høyere engineerings-effektivitet takket være flere funksjoner for teamsamarbeid. Dette betyr at brukere kan jobbe i team og parallelt med prosjekter og bygge og administrere delte biblioteker.

For motion-applikasjoner gir den nye versjonen av TIA Portal helhetlig utvikling av 5D/6D kinematikk, som gjør at man kan kjøre opptil 6 servo-akser interpolert i en PLS.

Siemens  Arne Bergun 300.jpg

Industrial Operations X lansert i Hannover

Industrial Operations X, som er en del av den åpne digitale forretningsplattformen Siemens Xcelerator, ble lansert på Hannovermessen i april. Den virkelige og den digitale verden kombineres, slik at produksjonsprosessene blir mer effektive og adaptive.

– Løsningen bringer mer informasjonsteknologi og flere programvarefunksjoner til automatisering og produksjon, noe som gjør industrielle operasjoner mer adaptive og menneskesentrerte, sier Bergun.

Xcelerator-porteføljen inkluderer Product Lifecycle Management, MES, Industrial Edge og verktøy for IT/OT-tilkobling. Integrasjonen sørger for at løsningene fungerer sømløst langs domenespesifikke digitale tråder.

– Her setter Industrial Operations X nye standarder med et bredt spekter av produkter og tjenester som hjelper industribedrifter å kombinere OT med IT, sier Bergun.

Høy-ytelses frekvensomformer

Siemens viser også Sinamics G220, en høy-ytelses frekvensomformer med IIoT-modul for enkel integrering i edge- og skyapplikasjoner. Clean-Power-teknologi reduserer oversvingninger med opptil 97 prosent, uten behov for harmoniske choker eller DC-link choker.

– Dette er plassbesparende og gjør prosjekteringen betraktelig enklere, sier Bergun. – Sinamics G220 er vårt flaggskip i G serien. den kommer med en rekke maskinvarealternativer og programvarefunksjoner, blant annet marine sertifisering.

Frekvensomformeren er den første representert i TIA Portal med en digital tvilling.

– Med digital tvilling i start-driven kan brukeren gjøre testing og optimalisering av ytelse før maskinvaren er tilgjengelig. Vi kan for eksempel angi treghetsmoment for last og motor og i tillegg angi vridningsstivhet i systemet. Dermed kN VI justere PID-parametere og simulere oversving og svingningstid.

– Med den integrerte webserveren kan man sette parametere under drift, og igangkjøringstidene også reduseres betydelig. Dette blir veldig spennende, sier Bergun.

Nor-Shipping holdes på Nova Spektrum i Lillestrøm 6.–9. juni. Siemens Digital Industries vil være i hall C, stand C01-14.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.